Kansen voor natte teelten in de bouw

Plaatsgevonden

De vernatting van de Peel biedt kansen voor het verbouwen van natte teelten. Op vrijdagmiddag 13 januari organiseren Waterschap Aa en Maas en Innovatiehuis de Peel samen een interactieve bijeenkomst voor het telen en toepassen van natte teelten.

De bijeenkomst is gericht op de hele keten van boer tot architect tot bouwer. Tijdens deze middag gaan we samen aan de slag  om de kansen te verkennen die vernatting van de Peel biedt voor biobased bouwen met natte teelten.

Bouwen met natuurlijke materialen

Natte teelten, ook wel paludicultuur genoemd, zijn gewassen zoals riet, wilg en lisdodde die gedijen bij natte omstandigheden. Voor deze gewassen worden steeds meer toepassingen bedacht, met name in de bouw. Het bouwen met natuurlijke materialen, ook wel biobased bouwen genoemd is een duurzaam alternatief voor veel traditionele materialen.

Programma

  • Workshop Telen van bouwgewassen – In gesprek met een ervaren agrariër en Spaak Circular Solutions over de teelt van bouwgewassen en het bijbehorende verdienmodel
  • Workshop Bouwen met biobased materialen – Een interactieve kennismaking met biobased materialen aan de hand van de Nature Building Kit van Company New Heroes
  • Een bezoek (per pendelbus) aan een proefveld waar Aa en Maas de teelt van Lisdodde test. Deze lisdodde wordt geoogst met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkelde machine.
  • De installatie Dryland van designer Liselot Cobelens

Locatie

Het evenement vindt plaats op de Automotive Campus in Helmond. Het proefveld wordt bezocht met een pendelbus.

Aanmelden

Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Wees er snel bij, want er is maar plek voor 100 deelnemers!

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Interreg NWE en AgroProeftuin de Peel.

Automotive Campus in Helmond
Automotive campus
30
5708 HN
Helmond

Details

Plaatsgevonden

Thema

Locatie

Automotive Campus in Helmond
Automotive campus
30
5708 HN
Helmond

Bekijk onze evenementen

donderdag 25 januari
@ 14:15
- 18:00
dinsdag 05 maart
- vrijdag 08 maart
dinsdag 12 december
@ 15:00
- 18:00
Deel dit evenement!