

in ons netwerk
om duurzaam te ondernemen
en nieuwe markten te verkennen

voor de toekomst
eiwittransitie en techniek
Agro in de Peel
De agrarische sector in de Peel is volop in beweging. Waar boeren eerst gericht waren op effectief en kostgedreven produceren, vraagt de burger nu om duurzaam en gezond voedsel. Meer aandacht voor een korte keten, lokale voeding en een gezonde lifestyle brengen de sectoren agro en food dichter bij elkaar. En dat biedt kansen!
Innovatiehuis de Peel helpt mkb-ondernemers om op zoek te gaan naar nieuwe verdienmodellen, verbeterde technieken en slimme manieren om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Zo maken we de agro sector klaar voor een duurzame toekomst!
Dit is wat wij doen!
Wij helpen agrarisch ondernemers om duurzaam te ondernemen en nieuwe markten te verkennen! Dit doen we door:
- Workshops, inspiratie-events en bijeenkomsten over agrarische innovaties en nieuwe verdienmodellen
- Ondersteuning van ondernemers en mkb's met praktische tips en advies op maat.
- Wij verbinden jou met anderen uit ons netwerk, zodat jij kan groeien als ondernemer
- Wij jagen duurzaamheidsprojecten aan in samenwerking met agrarische organisaties en kennisinstellingen
- Projectmanager Liza Simons verbindt ondernemers uit de agro en food sector
Onze thema's
- Klimaatadaptatie: verantwoord bodem- en watergebruik
- Nieuwe verdienmodellen
- Korte keten
- Eiwittransitie
- Techniek
Laatste nieuws
LuPeel ontvangt stimuleringssubsidie voor ontwikkeling vleesvervanger
De Metropoolregio Eindhoven heeft een bijdrage van € 50.000 toegekend voor het project ‘LuPeel van Grond tot Mond’ van de…
Minister Hugo de Jonge bezoekt de Peel
Op 8 februari bracht minister Hugo de Jonge een werkbezoek aan de Peel. Het onderwerp van gesprek was de vernattingsopgave…
Onze agro projectmanager Marieke van Beers wint mediaprijs
‘Ze is genuanceerd, gaat er niet met gestrekt been in, maar probeert juist het gesprek te openen.’ Met deze mooie…
Marieke van Beers neemt projectmanager Agro rol over van Liza Simons
Na vier jaar agrarisch ondernemers coachen, projecten leiden en verbindingen leggen tussen agro en andere sectoren, gaat Liza Simons zich…
Jermain de Rozario is trotse ambassadeur van Product uit het Land van de Peel
Tot een aantal jaar geleden kocht sterrenchef Jermain de Rozario gedachteloos zijn boodschappen in de supermarkt. Toen ging hij zichzelf…
Waar kan je de lekkerste streekproducten kopen? Regiomarkteer Jolijn wijst consumenten de weg in het Land van de Peel
Vorig jaar kwam regiomarketeer Jolijn Brouwers samen met een groep agrarisch ondernemers uit de Peel. Deze boeren wilden samen de…
Product uit de Peel: onbekende oesterzwam wordt op de kaart gezet
Als derde generatie boerin weet Mariëlle van Lieshout alles van paddenstoelen. Ze ontwikkelde zelfs haar eigen zwamburger en zwamworstenbroodje. Een…
Tiny Restaurant genomineerd voor K2Prijs maatschappelijke initiatieven
Het Tiny Restaurant van Stichting Miep is genomineerd voor de K2Prijs. In een mobiel tiny restaurant zijn kinderen de baas…
Stikstofcrisis in de landbouw? Deze boeren uit de Peel zijn klaar voor een natuurinclusieve toekomst!
De boeren zijn volop in nieuws wanneer het gaat over stikstof. Maar wist je dat er in de Peel diverse…
Kaasmaker Harm van Dijk uit de Rips is genomineerd voor de ADS innovatieprijs
In 2020 zocht laborant Harm van Dijk een nieuwe uitdaging. Bij voorkeur als ondernemer in de agrosector waarin hij in…
Deurnese varkenshouders van ‘Innovatiepark de Vlier' genomineerd voor ADS Innovatieprijs
Vijf agrarische ondernemers uit Deurne hebben de handen ineengeslagen om de uitstoot van onder meer ammoniak terug te dringen. Onder…
Multi-inzetbare lisdodde genomineerd voor ADS Innovatieprijs
Al tijdens haar studie ontdekte Janke van Dijk haar passie voor innovatie. ‘Ik houd ervan om nieuwe dingen te verzinnen.’…
Meld je aan voor onze nieuwsbrief