Skip to content

Eiwitrijke gewassen; wat willen afnemers?

Deel dit evenement
Datum
25 november 2022

Tijd

12:00 -
17:00

De markt voor plantaardige eiwitten groeit rap, van veldbonenburger voor de consument tot eiwitpoeders als grondstof. Komen deze eiwitten van Hollandse bodem? Kunnen telers de eiwitrijke grondstoffen leveren, die afnemers willen? Als het aan AgroProeftuin de Peel ligt wel. Daarom organiseren we vrijdagmiddag 25 november een booster voor eiwitrijke gewassen voor humaan gebruik. Op deze bijeenkomst delen we projecten van plantaardige eiwitten uit de Peel én zetten we afnemers op het podium. Telers, voedselverwerkers en betrokken partijen in de Peel zijn van harte welkom.

Keynote: Mariët van de Noort – oprichter MFH Pulses
Onze keynote spreker, Mariët van de Noort, is specialist in peulvruchten en plantaardig eiwit en oprichter van MFH Pulses. Bedrijven, instellingen en instituten zijn bij haar aan het juiste adres voor advies (over teelt, verwerking, toepassing, ontwikkeling, markt en verkoop) of aankoop van peulvruchten en afgeleide producten. De interesse van Mariët voor peulvruchten kwam niet van een vreemde: zij is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf waar haar vader erwten en bonen verbouwde.

Speeddates tussen afnemers en verwerkers
De schijnwerpers staan deze dag ook op de afnemers en verwerkers van eiwitrijke producten. Wie dat wil, kan via speeddates kennis maken met verschillende afnemers.

Locatie Fruitz for life
We zijn te gast bij Fruitz for life in het Brabantse Zeeland. Wilma en Sjef van Dongen zijn de eigenaren en ontwikkelen in samenwerking met boeren eetbare landschappen.

Aanmelden
Ben jij erbij? Meld je hier aan voor de eiwitbooster op 25 november.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.