Skip to content

Proefveld winterlupine in De Mortel

Boerderij Jaap Melgers
Adres
Tongelaar 8 in Mill
Deel dit evenement
Datum
7 juli 2022

Tijd

13:30 -
17:00

Ken jij het lupineboontje al? In de bloemblaadjes zit een bijzonder eiwitrijke peulvrucht verstopt. Dat maakt lupine de perfecte vleesvervanger. De akkers van de Peel zijn bij uitstek geschikt voor het verbouwen van dit bijzondere boontje. Het afgelopen najaar zijn er een proefveld en demoveld ingezaaid met winterlupine. Nieuwsgierig naar lupine? Kom dan onze akkers in de Morel en Mill bekijken!

Winterlupine
Er zijn verschillende soorten winterlupine. Zo zijn er in Frankrijk een aantal rassen die geschikt zijn voor teelt in Noord-Frankrijk. Dat was voor het Louis Bolk Instituut de reden om deze teelt in Nederland uit te testen. Het proefveld ligt bij Willem Verkuijlen (De Mortel) en het demoveld is ingezaaid door Jaap Melgers (Mill) met twee winterlupine rassen. Daarnaast teelt Jaap het anthracnose-tolerante ras Frieda.

Programma
13:30 uur – Welkom en koffie bij Jaap Melgers, Mill
13:15 uur – Rondleiding demoveld winterlupine en Frieda teelt
14:15 uur – Gezamenlijk vertrek naar proefveld De Mortel
15:00 uur – Teeltervaringen uitwisselen
15:30 uur – Presentatie LBI: resultaten rassen-, bemestings- en bestuivingsproeven & alkaloïden in lupine
16:15 uur – Rondleiding proefveld winterlupine
17:00 uur – Afsluiting

Locaties
De ontvangst is op de boerderij van Jaap Melgers. Het adres is: Tongelaar 8 in Mill. Het navigatieadres is: Hoogedijk, Mill. Sla aan het einde van de brug linksaf en volg de weg tot Tongelaar 8. Het adres van proefveld de Mortel is: Den Hoek 31 in De Mortel.

Aanmelden
Wil jij de proefvelden met winterlupine ontdekken? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar w.cuijpers@louisbolk.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.