Skip to content

Kennissessie: Leren van IIoT in de topsport

Innosportlab De Tongelreep
Adres
 Antoon Coolenlaan 1, 5644 RX Eindhoven
Deel dit evenement
Datum
23 november 2022

Tijd

15:00 -
19:00

Wil jij met ondersteuning van data, maximale prestaties leveren in jouw organisatie? Ontdek hoe IIoT (Industrial Internet of Things) gebruikt wordt in de topsport. Bij InnoSportLab De Tongelreep werken sport, wetenschap en het bedrijfsleven samen om het zwemmen te ontwikkelen en te innoveren met IIoT. Onze gastsprekers delen hun kennis, ervaring en tips met jou, zodat ook jij aan de slag kunt met IIoT!

Industrial Internet of Things
IIoT (Industrial Internet of Things) is het verbinden van systemen, instrumenten, sensoren en actuatoren in een netwerk om nieuwe inzichten te krijgen. Door het verzamelen van relevante data voor jouw bedrijfsprocessen zie je in een oogopslag waar de productiviteit en efficiëntie verbeterd kan worden.

Leren van de topsport
In het Innosportlab De Tongelreep wordt IIoT ingezet met de zwemmer als “product”, zodat de atleet het beste uit zichzelf naar boven kan halen. Het lab is het kloppend hart van het Nederlandse zwemteam, de plek waar (top)zwemmers hun prestaties optimaliseren door van innovatieve trainingsfaciliteiten. Ondersteund door meer dan 25 onderwatercamera’s, een geavanceerd tijdregistratiesysteem en tal van andere analysesystemen zoals vloeistofdynamica en weerstanden voor verschillende concepten van zwemmen.

Programma

  • Rondleiding door het trainingsbad. Hier wordt de zwemtechniek van topzwemmers uit de hele wereld geperfectioneerd met behulp van technologische innovaties.
  • Roald van der Vliet, directeur InnoSportLab De Tongelreep, legt uit wat de overeenkomsten zijn tussen topsport en het perfectioneren van je productieproces.
  • Nick Akkers van LinkersTechniek geeft een presentatie over het maken van de juiste keuzes voor IIoT integratie. Hij praat je bij over de complete IIoT stack – van data onttrekking tot dashboarding en machine to machine (M2M) communicatie.
  • Michael Sanders van Smits Veldhoven is in de breedste zin van het woord actief in de beregeningsmarkt. Van sportparken zoals hockeyvelden en golfbanen tot aan stofbestrijding in de industrie. Hij deelt zijn ervaring met het inzetten van IIoT in zijn bedrijf.

Aanmelden

Voornaam(Vereist)
Achternaam(Vereist)
Bedrijf

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.