Skip to content

Peel Digitaal: voor een sterker regionaal mkb

MKB-deal voor digitalisering

Wethouder Serge van de Brug van gemeente Helmond ontving eind 2020 een MKB-Deal cheque ter waarde van bijna €400.000. Dit geld is bestemd voor de ontwikkeling van digitalisering in de Peel. 

Met dit gaat onze digimakelaar Florence Bongers bijeenkomsten organiseren voor en met ondernemers die stappen willen zetten op het gebied van digitalisering. 

Benieuwd wat andere regio’s doen? Lees hier hun plannen. 

Pionieren in het fieldlab

Naast kennisdeling, kunnen bedrijven ook zelf digitaal pionieren in het Smart Industry Fieldlab. In dit lab – ingericht bij AAE in Helmond – kunnen ondernemers samen de kansen en toepassingsmogelijkheden van big data testen. Met de opgedane praktijkkennis, kunnen ondernemers vervolgens hun bedrijven optimaliseren door digitalisering.

MKB digitaliseringsvouchers

Je bedrijf klaar maken voor de toekomst vraagt om een investering in tijd en geld. Metropoolregio Eindhoven heeft hiervoor diverse subsidies en vouchers. Zo helpen we je op weg naar een succesvolle toekomst!

 

Events en workshops

Om ondernemers bewust te maken van de gevaren van cybercrime en zich hier tegen te wapenen, organiseren we regelmatig Cybersecurity workshopsLokale ondernemers vertellen wat hen is overkomen en welke maatregelen het bedrijf nam om toekomstige digitale inbrekers geen kans te geven. 

Dankzij data en digitalisering weten én kunnen we steeds meer. Tijdens ons eigen IDP events vertellen diverse interessante sprekers hoe zij door te digitaliseren en innoveren en hun bedrijf laten groeien.

Platform Stageregio Helmond-De Peel

Daarnaast wordt er een platform Stageregio Helmond-De Peel ontwikkeld. Hierop bieden 500 tot 750 MKB-bedrijven praktijkopdrachten, stages en evenementen aan voor studenten uit de Peelregio. Het platform is niet alleen bedoeld voor scholieren, ook zij-instromers en mensen die zich willen omscholen zijn van harte welkom. Educatie op het gebied van techniek en digitalisering zorgt voor de nieuwe, digitaal vaardige medewerkers van de toekomst. Dit is belangrijk voor onze regio waar techniek en digitalisering, zeker in het MKB, groeit en bloeit. Met de MKB-deal subsidie, kunnen we hier een flinke impuls aan geven!

Projectdetails

Projectmanager: Florence Bongers

Partners: Ministerie van Economische Zaken, Peelgemeenten, ondernemersverenigingen in de regio

Interesse of vragen?
Ben jij mkb-ondernemer en wil je aan de slag met digitalisering? Neem dan contact op met digimakelaar Florence Bongers.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.