Skip to content

Wat is digitalisering

Slim ondernemen door digitalisering

Het digitaliseren van informatie of bedrijfsprocessen maakt een bedrijf slimmer, flexibeler en duurzamer.  Veel mkb’ers zijn zich bewust van de noodzaak dat zij moeten digitaliseren ten behoeve van hun eigen rendement of zelfs continuïteit. Echter ontbreekt het veel bedrijven aan de capaciteit, knowhow of middelen om te kunnen digitaliseren. Want waar moet je beginnen of wat is een logische vervolgstap voor jouw bedrijf? Innovatiehuis de Peel ondersteunt het mkb in de Peelregio bij het invoeren, verbeteren en complementeren van digitaliseringsmogelijkheden.

Op weg naar een toekomstbestendige digitale Peel

Het economisch landschap in regio De Peel wordt gekenmerkt door een groot aandeel mkb-bedrijven. Vaak ligt hier de primaire focus op de dagelijkse bedrijfsvoering. Echter door nieuwe productietechnologieën en steeds verdere integratie van ICT in het hele proces van ontwerpen, fabriceren en distribueren, verandert de bedrijfsvoering radicaal voor het mkb. Deze ontwikkeling wordt omschreven als de vierde industriële revolutie, industrie 4.0 of kortweg smart industry. Nagenoeg alle bedrijven worden op een of andere manier geraakt door deze ontwikkelingen.

Ondersteuning Innovatiehuis de Peel

Innovatiehuis de Peelt ondersteunt het mkb in de Peelregio bij het invoeren, verbeteren en complementeren van digitaliseringsmogelijkheden. We creëren bewustwording door het organiseren van workshops en bijeenkomsten over diverse digitaliserings thema’s. En voor bedrijven al wat verder zijn bieden we concrete programma’s aan. 

Wat kan ik zelf nu al doen?

Maak een flowchart van je meest belangrijke bedrijfsprocessen en de systemen die hierbij horen. Zo zie je in één oogopslag of je het misschien te complex hebt gemaakt of dat je afscheid moet nemen van bepaalde systemen. Onderzoek vervolgens hoe je deze flow simpel kunt houden. Standaard handelingen kun je digitaliseren, maar je moet ook handmatig kunnen ingrijpen wanneer er een uitzondering is. 

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.