Skip to content

Circulaire economie

Circulaire economie

Circulaire economie speelt een belangrijke rol voor ondernemers in de transitie naar duurzaam ondernemen. Voordat een product wordt gebruikt, is het streven om van het gebruik af te zien, of zo min mogelijk van het product gebruik te maken. Na gebruik kan het zo goed mogelijk hergebruikt worden. Als dat niet mogelijk is wordt er gekeken of onderdelen nog bruikbaar zijn. Vervolgens wordt geprobeerd de materialen te recyclen. Wat overblijft wordt uiteindelijk als energie omgezet door afvalverbranders.

We splitsen dit onderwerp op in twee thema’s: preventie van consumptie afval en circulaire productie.

Preventie consumptief afval

Minder afval, en dan vooral minder eenmalig plastic. Dat is ons voornemen. Door producten en verpakkingen volledig recyclebaar te maken, eenmalig plastic volledig te recyclen, en eenmalig plastic uit gerecycled plastic te maken voorkomen we bergen aan consumptief afval zoals plastic bordjes en rietjes. Samen werken we aan de VANG-doelstelling; Van Afval Naar Grondstof.

Circulaire productie

Hierbij ligt de nadruk op het zo hoogwaardig mogelijk terugbrengen van producten en materialen in het productieproces. In de Peelregio zoeken we naar verbeteringen van het productieproces, zodat producten of (snij-)afval gemakkelijk hergebruikt kunnen worden. Zo is gemeente Deurne actief bezig om bedrijventerrein Kranenmortel zo circulair en duurzaam mogelijk te maken.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.