Workshop Digitalisering: samen praktisch aan de slag!

Jij weet als ondernemer waar je over een aantal jaar wil staan met jouw bedrijf. Maar hoe kom je daar? Welke (digitale) tools heb je nodig en hoe zet je data in? Om ambitieuze ondernemers uit de Peel een zetje te geven in de juist richting organiseert Innovatiehuis de Peel een praktische workshop over digitalisering. 

Heb jij al een aantal stappen gezet op het gebied van digitalisering? Verzamel je al data, maar haal je hier nog te weinig informatie uit? Deze bijeenkomst zet jou op het juiste spoor en identificeert ‘low hanging fruit’ die je direct kunt oogsten! In groepen van maximaal 5 – 7 bedrijven gaan we samen met jouw concrete uitdaging aan de slag!

Dit levert het op

Meten is weten! Door het slim gebruiken van data kun je zien waar je energie kunt besparen in het productieproces. Dat vermindert kosten én is goed voor jouw ecologische voetafdruk. Ook een eenmalige investering in ‘machine learning’ kan jaarlijks veel geld opleveren. Door betere voorspellingen ontstaat er extra productiecapaciteit met hetzelfde aantal medewerkers. Tenslotte kun je door automatisering nieuwe markten bereiken die voorheen onbereikbaar waren of niet lucratief. Hoe dan? Dat vertellen we je tijdens de workshop!

Programma
15:00 uur    Opening door Florence Bongers-Rijnders van Innovatiehuis de Peel

15:15 uur   Hans van de Mortel was tot begin dit jaar eigenaar van Metafas in Asten. Hij deelt zijn ervaring en dilemma’s over digitalisering binnen het MKB.

15:45 uur    Frank Kuijpers is eigenaar van BI-Quest in Asten. Hij laat zien hoe je alle bedrijfsdata geautomatiseerd omzet naar geïntegreerde managementinformatie binnen 1 maand.

16:15 uur    Brainstorm per bedrijf. Onder leiding van Maurice Lamme (Brainport Development) en Wim Renders (High Tech Software Cluster) identificeren we hoe data en software de doelstellingen en uitdagingen van je bedrijf kan ondersteunen.

17.15 uur    Afsluiting en borrel

Voorbereiding
Met een goede voorbereiding, haal je het maximale resultaat uit de workshop! Zorg ervoor dat je de volgende vragen kunt beantwoorden:

 • Welke doelstelling(en) heb ik voor de toekomst van mijn bedrijf?
 • Wat houdt je tegen om die doelstellingen te bereiken?
 • Zijn er al digitaliseringstappen gemaakt?

Kennissessie Digitalisering: Slim gebruik van software en data in samenwerking met Brainport Development

Digitalisering kan een bedrijf veel opleveren. Maar waar begin je? Om mkb-ondernemers uit de Peel hierbij te ondersteunen, organiseert Innovatiehuis De Peel in samenwerking met Brainport Development op woensdag 22 juni een interactieve kennissessie Digitalisering: Slim gebruik van software en data. Waarbij je naar huis gaat met een praktisch plan voor jouw eigen bedrijf.

De waarde van digitalisering voor jouw bedrijf
Waar kan digitalisering in mijn bedrijf van waarde zijn? Hoe worden mijn doelstellingen daarmee gerealiseerd? Het zijn veelgehoorde vragen. Elk bedrijf kent zijn eigen uitdagingen op het gebied digitalisering, en daarmee ook unieke kansen. Het is niet altijd eenvoudig om die kansen te identificeren.

Jouw doelen in kaart brengen
Aan de hand van praktijkvoorbeelden word je getriggerd om na te denken over jouw bedrijf en jouw vraagstukken. Met als doel om je met kleine stappen vooruit te brengen. Nog efficiënter werken, en besparen, in tijd en geld. Samen zorgen we dat jouw opdracht helder is. Om die eerste stap te kunnen zetten is er financiële ondersteuning (in de vorm van vouchers) beschikbaar.

Programma

15:00     Opening door Florence Bongers-Rijnders Innovatiehuis de Peel

15:15     Maurice Lamme – Brainport Development
Laat je inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden over de mogelijkheden van digitalisering.

16:00     Wim Renders – High Tech Software Cluster
Aan de hand van een Quick Scan is het mogelijk te identificeren hoe data de doelstellingen van je bedrijf kan ondersteunen.

16:15     Oefening baart kunst: uitwerken van praktijkcases en vertaling naar de eigen praktijk

Kennissessie Servitization – van producten naar diensten

Ben jij al bekend met servitization? Dit is het omvormen van je onderneming van een product- naar een dienstengeoriënteerd businessmodel. De voordelen van servitization zijn in potentie groot: servicecontracten zijn een stabiele en voorspelbare bron van inkomsten en zorgen voor een langetermijnrelatie met je klant. Het resultaat: meer tevreden klanten, een hogere omzet en meer winst. Tegelijkertijd vergt het ook een hele nieuwe mindset. Je leert er alles over tijdens deze workshop.

Tijdens ons workshop vertellen gastsprekers van Signify en FHT Perslucht hoe zij deze transitie maakten. Niet langer verkopen zij lampen en compressoren, zij bieden hun klanten light en air as a service. En wat zijn de kansen voor jouw bedrijf? Dat meten we met de Servitizationscan. Ook krijg je handvatten om aan de slag te gaan met het opzetten van nieuwe diensten voor jouw bedrijf.

Programma

 • Ruben Ritzerfeld en Michiel Schillemans van Signify bieden ‘Light as a service’ als onderdeel van de samenwerking met ondernemers, gericht op het realiseren van slimme, duurzame en gezonde gebouwen.
 • Frans Fransen van FHT Perslucht vertelt hoe zij met een Smart compressor werken aan het concept  ‘Air as a service’.
 • Aloys Putmans van WTC Eindhoven vertelt over data-awareness. Aan de hand van successen van ondernemers uit de Peelregio kom je tot inzichten voor je eigen bedrijf.
 • Lisa Bakir van Fontys Hogescholen/University of Twente laat zien hoe je met een een servitization capaciteitstool een nul-meting kunt doen, die input levert voor de servitizationscan.

Servitizationscan

Waar staat jouw bedrijf? De servitizationscan brengt de sterke en zwakke punten van jouw bedrijf in kaart en laat zien waar jouw kansen liggen.
De scan kijkt naar drie service gerelateerde factoren:

 • competenties voor service ontwikkeling,
 • competenties voor het inzetten van services,
 • service oriëntatie van de bedrijfscultuur.

Deelname is gratis

Deelname is gratis dankzij de subsidieregeling van MKB-deal en MRE Herstelaanpak. Omdat het een subsidieregeling betreft, gelden er wel een aantal voorwaarden. Wanneer je na aanmelding de bijeenkomst niet bijwoont (zonder afmelding vooraf), vervalt de subsidie en brengen wij de kosten van €500 per deelnemer in rekening.

Workshops Cybersecurity door Roma ICT (17 mei – 28 juni 2022)

Een cyberaanval komt steeds vaker voor. Ook in het MKB. Dit kan ervoor zorgen dat jouw IT-systemen langdurig buiten werking worden gesteld. Zorg dat je organisatie voorbereid is op digitale rampen en meld je aan voor onze serie cybersecurity workshops. Tijdens de vier bijeenkomsten maken de specialisten van Roma ICT samen met jou een uitgebreide securityscan van jouw bedrijf.  Deze brengt duidelijk in kaart wat jij kunt doen om een cyberaanval te voorkomen. Ondertussen leer jij in vier workshops alles wat belangrijk is om te weten over cybersecurity voor jouw bedrijf. Deelname is gratis.

De workshops vinden plaats op:

 • Dinsdag 17 mei
 • Dinsdag 31 mei
 • Dinsdag 21 juni
 • Dinsdag 28 juni

Securityscan van jouw bedrijf
De securityscan is een uitgebreid onderzoek. Hierbij kijken we niet alleen naar het bedrijfsnetwerk, maar ook naar de fysieke omgeving en persoonlijke data van medewerkers. De securityscan bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Fysiek omgeving
 • Administratieve beveiligingscontroles:
  • Persoonlijk per medewerker
  • Accountmanagement
  • IT en Security Policy
 • Technical security Controls
  • IT infrastructure
  • Software
  • The Cloud
  • Cybersecurity
  • Network Security

Deelname is gratis
Deelname aan de workshop is gratis dankzij de subsidieregeling van MKB-deal en MRE Herstelaanpak. Omdat het een subsidieregeling betreft, gelden er wel een aantal voorwaarden. Wanneer je na aanmelding de bijeenkomst niet bijwoont (zonder afmelding vooraf), vervalt de subsidie en brengen wij de kosten van €1500 per deelnemer in rekening.

Workshop social media (VOL)

Social media; vrijwel iedereen gebruikt het maar wat kun je er zakelijk mee? Hoe zet je het in zodat het bijdraagt aan het behalen van je doelen? Dat leer je tijdens de Social Media workshop. Georganiseerd door Innovatiehuis de Peel, met medewerking van online marketingbureau Gonect.

Programma
De experts van Gonect beantwoorden al jouw vragen over social media. Denk hierbij aan:

 • Op welke kanalen moet ik me begeven?
 • Wat voor content kan ik delen en hoe zorg ik voor voldoende inspiratie?
 • Hoe maak ik social media meetbaar?
 • Wat is de plek van social media in de onlinemarketingstrategie?
 • Wat zijn do’s en zeker ook don’ts op gebied van social media?

Na deze workshop weet jij hoe je Social Media op de beste manier kunt inzetten voor jouw bedrijf.

Deelname is gratis
Omdat het een subsidieregeling betreft, gelden er wel een aantal voorwaarden. Wanneer je na aanmelding de bijeenkomst niet bijwoont (zonder afmelding vooraf), vervalt de subsidie en brengen wij de kosten van € 500 per deelnemer in rekening.

Kennismakings-event Smart Industries Fieldlab de Peel

Op woensdag 6 april organiseert Smart Industries Fieldlab de Peel een kennismakings-event. Het event is opgezet voor mkb-bedrijven uit de Peel die aan de slag willen met het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het verhogen van hun bedrijfsrendement. Locatie: AAE in Helmond. Aanmelden kan via het onderstaand aanmeldformulier.

Aan het Smart Industries Fieldlab de Peel nemen bedrijven uit regio Helmond-De Peel deel die samen diverse IoT en AI-toepassingen onderzoeken en toepassen. Hiermee optimaliseren zij hun bedrijfsprocessen en verhogen hun bedrijfsrendement. De projecten waaraan wordt gewerkt zijn gericht op onderzoek, ontwikkeling en toepasbaarheid in de praktijk. Datageneratie -en analyse (datascience) om bedrijfsprocessen te verbeteren en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen staan centraal. De deelnemende bedrijven zijn betrokken bij die projecten die hen de grootste economische waarde opleveren.

Inhoud kennismakings-event

Graag nodigen we je uit om je bij te praten over de verschillende projecten, om op die manier kennis te maken met Smart Industries Fieldlab de Peel en haar activiteiten. We gaan het onder andere hebben over de volgende projecten.

Project – Remote monitoring als enabler

Productielijnen zijn de levensaders voor een bedrijf. Zij moeten optimaal beschikbaar blijven tegen de laagste kosten. In dit project onderzoeken we hoe we via remote monitoring tot een predictive interface kunnen komen om onderhoud te voorspellen en kwaliteit te borgen. Als we storingen en stilstanden beter kunnen voorspellen, dan kunnen we onderhoud plegen op het juiste moment.

Project – Predictive performance remote monitoring

Praktisch alle industriële bedrijven verbruiken op de één of andere wijze perslucht. In dit project ontwikkelen we een remote monitoring van persluchtapparatuur, welke zorgt voor een optimaal productieproces tegen bij voorkeur de laagste kosten. Deze shift naar data-driven service en onderhoud zien we als tussenstap naar een servitization business model (‘air as a service’)

Workshop – Cybersecurity

Een cyberaanval komt steeds vaker voor. Ook in het mkb. Dit kan ervoor zorgen dat IT-systemen langdurig buiten werking worden gesteld. Zorg dat jouw organisatie ook voorbereid is op digitale rampen.

Programma

 • 15.30 uur: inloop
 • 16:00 uur: welkom & introductie
 • 16.10 – 17.00 uur: onze projecten
 • 17.00 – 17.30 uur: workshop cybersecurity
 • 17.30 uur: einde

Voor ondernemers uit de Peel is deelname gratis wanneer je je aanmeld via onderstaand formulier. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol is vol.

Wij hopen je te zien op woensdag 6 april  in Helmond!

Werksessies digital marketing door GoNect

Voor ondernemers die aan de slag willen met de inzet of verbetering van digital marketing organiseert Innovatiehuis de Peel een reeks van drie werksessies. Dit is een vervolg op de Digital Marketing workshop van 16 maart, maar iedereen is welkom! Wil jij aan de slag met social media, e-mail marketing en zoekmachine optimalisatie? Meld je dan aan voor de sessies verzorgd door GoNect.

Programma
Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de individuele wensen houden we de groepen klein (8 deelnemers). In een intakegesprek stemmen we het programma en de verwachtingen af met de deelnemers. We vragen iedereen ook de laptop mee te nemen om tijdens de sessies praktisch aan de gang te kunnen.

 • 30 maart – Zoekmachine optimalisatie
 • 13 april – E-mailmarketing
 • 28 april – Google ads

Extra werksessie social media
We organiseren een extra bijeenkomst over social media op woensdag 15 juni van 15:00-18:00 uur. Aanmelding is apart en inschrijfmogelijkheid volgt. Ook deze bijeenkomst zal in Someren worden georganiseerd en geleid worden door GoNect.

Deelname is gratis
De werksessies zijn gratis dankzij de subsidieregeling van MKB-deal en MRE Herstelaanpak. Omdat het een subsidieregeling betreft, gelden er wel een aantal voorwaarden. Zo dien je het traject volledig af te ronden, anders kan de subsidie komen te vervallen en brengen wij de kosten van € 1.500 in rekening.

Cybersecurity workshop voor ondernemers

Een cyberaanval komt steeds vaker voor. Ook in het MKB. Dit kan ervoor zorgen dat jouw IT-systemen langdurig buiten werking worden gesteld. Zorg dat je organisatie voorbereid is op digitale rampen en kom naar onze cybersecurity workshop. De gastsprekers uit ons netwerk vertellen hun verhaal en wat jij kunt doen om een cyberaanval op jouw bedrijf te voorkomen.

Een digitale ramp kan iedereen overkomen
William Verkoelen van Digimij zag zijn ICT bedrijf letterlijk in vlammen opgaan toen het pand van de buren verbrandde. Dankzij de juiste voorbereidingen waren ze 48 uur later al weer aan het werk. Erwin van Beinum werkte de afgelopen 10 jaar in verschillende rollen aan het veiliger maken van IT-systemen. Vanuit zijn ervaring geeft hij praktische tips over het omgaan met digitale rampen. Het wordt een interactieve sessie in begrijpelijke taal waarin alle deelnemers van elkaar leren!

Programma

 • 15:30 – Introductie
 • 15:40 – Het belang van ‘business continuity’.
 • 15:50 – Gastspreker William Verkoelen van Digimij deelt zijn persoonlijke verhaal.
 • 16:10 – Erwin van Beinum spreekt over cyber-risico’s voor bedrijven. Een foutje is immers snel gemaakt.
 • 16:30 – Een cyberaanval: wat kan je hieraan doen. Discussie, voorbeelden en oplossingen.
 • 17:15 – Borrel
 • 18:00 – Einde bijeenkomst

Beperkt aantal plaatsen
Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel aan. Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar. Vol is vol!

Workshop Digital Marketing in Someren

Hoe zorg je ervoor dat online marketing bijdraagt aan de groei van je bedrijf? Op welke marketingkanalen moet je nu wel en niet inzetten en waar moet je op letten? Je kunt je uren en budget maar één keer uitgeven en dat doe je graag effectief. Daarom organiseert Innovatiehuis de Peel, met medewerking van Gonect en Lavans, een Digital Marketing workshop voor MKB-ondernemers op woensdag 16 maart. Locatie: Golfbaan de Swinkelsche in Someren

Hoe laat je je bedrijf groeien door online marketing?
Stel je voor, je hebt (grote) ambities en uitdagende doelen voor de komende jaren. Je wilt groeien! Om je heen zie je dat steeds meer bedrijven succesvol gebruikmaken van online marketingkanalen zoals social media, Google en e-mailmarketing en je hebt het gevoel dat je de boot mist. Hoe zet jij dit nu ook succesvol in? Gonect Online Marketing uit Someren vertelt je hoe online marketing ook voor jouw bedrijf voor topresultaten kan zorgen.

Gastspreker: Danielle van Gemert, Lavans
Daniëlle van Gemert is sinds 2014 werkzaam als marketing/communicatieprofessional bij Lavans in Helmond. Om het bedrijf te laten groeien zetten zij Digital Marketing in. Hoe dan? En wat levert dit Lavans op? Daniëlle vertelt haar verhaal om andere ondernemers te inspireren om ook met Digital Marketing aan de slag te gaan!

Programma

 • 15.00 – 15.10: welkom & introductie
 • 15.10 – 16.30: Gonect vertelt hoe je online marketing succesvol in kunt zetten & geeft praktische tips waar je morgen al mee aan de slag kunt.
 • 16.30 – 17.00: Danielle van Gemert, marketing/communicatieprofessional bij Lavans deelt hoe zij Digital Marketing inzet voor Lavans en wat dit hen oplevert.
 • 17.00 – 17.15: uitleg optioneel vervolgtraject
 • 17.00 – 18.00: borrel & afsluiting

Locatie
Golfbaan de Swinkelsche
Maarheezerdijk 10
5712 PC Someren

Workshop Cybersecurity i.s.m. Ondernemersvereniging Someren

Is jouw bedrijf ook digitaal goed beveiligd? Wat is een cyberaanval? En wat zijn de gevolgen voor jouw bedrijf? Om ondernemers bewust te maken van de gevaren van cybercrime en zich hier tegen te wapenen, organiseert Innovatiehuis de Peel in samenwerking met Ondernemers Vereniging Someren (OVS) een cybersecurity bijeenkomst tijdens hun ledenvergadering op woensdag 23 februari. Deelname is enkel voor leden van OVS.

Een cyberaanval kan iedereen overkomen
Een gastspreker en ervaringsdeskundige Marcel Hoppenbrouwers (Hoppenbrouwers Techniek) vertelt wat hem is overkomen en welke (preventie)maatregelen het bedrijf heeft genomen om toekomstige digitale inbrekers geen kans te geven.

Workshop digital marketing (VOL)

Hoe zorg je ervoor dat je online goed vindbaar bent? En hoe verleid je je doelgroep digitaal om jouw product of dienst te kopen? Als bedrijf moet je steeds vaker online actief zijn om je doelgroep te bereiken. Daarom organiseert Innovatiehuis de Peel een Digital Marketing workshop voor mkb ondernemers.

20 slimme tips om je online zichtbaarheid te vergroten
Stel je voor, je bent trotse eigenaar van een metaalbedrijf uit Deurne. Als mensen online zoeken op ‘metaalbewerking Deurne’ wil je dat ze bij jou terecht komen. Dat geldt voor alle bedrijven en sectoren. Of je nu in de horeca, maakindustrie of dienstverlening actief bent, je wil als eerste gevonden worden. Met slimme en makkelijk toepasbare technieken kun je ervoor zorgen dat jouw bedrijf bovenaan verschijnt in Google. Gastspreker Jaap Schepers van Afdeling Online geeft 20 tips waarmee je direct aan de slag kunt om jouw online zichtbaarheid te vergroten.

Groeien door Digital Marketing
Gert-Jan Vos is sinds 2019 ondernemer en eigenaar van PensioenVos in Helmond. Om zijn bedrijf te laten groeien heeft hij Digital Marketing ingezet. Hoe dan? En wat levert dit hem op? Gert-Jan vertelt zijn verhaal om andere ondernemers te inspireren om ook met Digital Marketing aan de slag te gaan!

Programma

 • 15.00 – 15.10: welkom & introductie
 • 15.10 – 16.30: gastspreker Jaap Schepers vertelt over het belang van Digital Marketing & 20 slimme technieken die jij morgen kan inzetten voor jouw bedrijf
 • 16.30 – 17.00: ondernemer Gert-Jan Vos deelt hoe hij Digital Marketing inzet voor zijn bedrijf en wat hem dit oplevert
 • 17.00 – 17.15: uitleg optioneel vervolgtraject
 • 17.00 – 18.00: borrel & afsluiting

Locatie
Helmond Sport Stadion
Sportpark de Braak 7
5703 DX Helmond

Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.

Helaas is deze workshop helemaal vol.  Je kunt jezelf nog wel aanmelden voor de Workshop Digital Marketing op 16 maart in Someren.

Verzet: Cybersecurity workshop voor ondernemers

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen, gaat de cybersecurity workshop van 30 november helaas niet door. Alle deelnemers zijn hierover per e-mail geïnformeerd.

De bijeenkomst wordt verzet. Wanneer er meer duidelijkheid is over de maatregelen voor het organiseren van bijeenkomsten, delen we de nieuwe datum. In de tussentijd werken we verder aan een cybersecurityprogramma voor ondernemers. Wij houden je op de hoogte!

Cybersecurity workshop voor ondernemers
VOL, 2e sessie 30 november

Een cyberaanval komt steeds vaker voor. Ook in het MKB. Dit kan ervoor zorgen dat jouw IT-systemen langdurig buiten werking worden gesteld. Zorg dat je organisatie voorbereid is op digitale rampen en kom naar onze cybersecurity workshop. De gastsprekers uit ons netwerk vertellen hun verhaal en wat jij kunt doen om een cyberaanval op jouw bedrijf te voorkomen.

Een digitale ramp kan iedereen overkomen
William Verkoelen van Digimij zag zijn ICT bedrijf letterlijk in vlammen opgaan toen het pand van de buren verbrandde. Dankzij de juiste voorbereidingen waren ze 48 uur later al weer aan het werk. Erwin van Beinum werkte de afgelopen 10 jaar in verschillende rollen aan het veiliger maken van IT-systemen. Vanuit zijn ervaring geeft hij praktische tips over het omgaan met digitale rampen. Het wordt een interactieve sessie in begrijpelijke taal waarin alle deelnemers van elkaar leren!

Programma

 • 15:30 – Introductie
 • 15:40 – Het belang van ‘business continuity’.
 • 15:50 – Gastspreker William Verkoelen van Digimij deelt zijn persoonlijke verhaal.
 • 16:10 – Erwin van Beinum spreekt over cyber-risico’s voor bedrijven. Een foutje is immers snel gemaakt.
 • 16:30 – Een cyberaanval: wat kan je hieraan doen. Discussie, voorbeelden en oplossingen.
 • 17:15 – Borrel
 • 18:00 – Einde bijeenkomst

Corona check 
Voor ieders veiligheid, scannen wij jouw corona QR-code bij binnenkomst.

Beperkt aantal plaatsen
Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel aan. Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar. Vol is vol!

Aangezien het evenement van 23 november vol is hebben we een tweede mogelijkheid op 30 november

Meld je aan voor het evenement op 30 november