Peel Positief Congres

Peel Positief congres

Op donderdagmiddag 11 mei vindt het tweede Peel Positief congres plaats in Theater de Ruchte in Someren. Wat je kunt verwachten? Een inspirerende middag met diverse interessante gastsprekers, volop interactie, inspiratie en nieuwe ontmoetingen. Bekijk het programma en meld je aan!

 Programma 

  • 14.00    Opening en welkom
  • 14.10    Gastspreker Janneke Leenaars, Sustainability Manage bij Interface
  • 15.00    Pioniers
  • 15:40    Gastspreker Lucas de Man vertelt over zijn kunstwerk Possible Landscapes
  • 16:30    Hoe circulair is jouw bedrijf? Gastsprekers Martijn Junggeburth en Kim XX van brouwerij Swinkels vertellen hoe je met de Swinkels circularity index circulaire kansen kunt ontdekken.
  • 16:50    Interactieve sessie met alle deelnemers
  • 17.30    Afsluiting

Kansen voor natte teelten in de bouw

Lisdodde natte teelten bieden kansen voor de bouw

De vernatting van de Peel biedt kansen voor het verbouwen van natte teelten. Op vrijdagmiddag 13 januari organiseren Waterschap Aa en Maas en Innovatiehuis de Peel samen een interactieve bijeenkomst voor het telen en toepassen van natte teelten.

De bijeenkomst is gericht op de hele keten van boer tot architect tot bouwer. Tijdens deze middag gaan we samen aan de slag  om de kansen te verkennen die vernatting van de Peel biedt voor biobased bouwen met natte teelten.

Bouwen met natuurlijke materialen

Natte teelten, ook wel paludicultuur genoemd, zijn gewassen zoals riet, wilg en lisdodde die gedijen bij natte omstandigheden. Voor deze gewassen worden steeds meer toepassingen bedacht, met name in de bouw. Het bouwen met natuurlijke materialen, ook wel biobased bouwen genoemd is een duurzaam alternatief voor veel traditionele materialen.

Programma

  • Workshop Telen van bouwgewassen – In gesprek met een ervaren agrariër en Spaak Circular Solutions over de teelt van bouwgewassen en het bijbehorende verdienmodel
  • Workshop Bouwen met biobased materialen – Een interactieve kennismaking met biobased materialen aan de hand van de Nature Building Kit van Company New Heroes
  • Een bezoek (per pendelbus) aan een proefveld waar Aa en Maas de teelt van Lisdodde test. Deze lisdodde wordt geoogst met behulp van een speciaal hiervoor ontwikkelde machine.
  • De installatie Dryland van designer Liselot Cobelens

Locatie

Het evenement vindt plaats op de Automotive Campus in Helmond. Het proefveld wordt bezocht met een pendelbus.

Aanmelden

Aanmelden kan via het onderstaande formulier. Wees er snel bij, want er is maar plek voor 100 deelnemers!

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Interreg NWE en AgroProeftuin de Peel.

The Road to Netto Positief congres

Meer geven dan nemen. Niet alleen minder slecht, maar meer goed.

Met Netto Positief gaan we een stap verder in duurzaamheid. Verantwoordelijkheid nemen voor alle impact die je maakt, maar ook op de lange termijn zorgen voor een positieve bijdrage voor de organisatie, stakeholders en omgeving. Het moment is nu. Het is tijd om meer te geven dan te nemen. Aanpakken. Niet alleen minder slecht, maar vooral meer goed. Het is tijd voor een netto positieve benadering.

Hoe ziet dit eruit voor de Peelregio? Dit congres wordt de kick-off van deze reis. Met inspirerende sprekers, denktanks en interactie.

Samenwerking 
Ons doel bereiken we alleen als we het als Peelregio écht samen doen: bedrijfsleven, overheid, zorg, onderwijs, burgers en jeugd. We werken op een manier waarbij de netto positieve beweging zich steeds verder verspreidt over de regio. De eerste pioniers uit alle groepen hebben zich inmiddels aan het doel verbonden.

Pionier jij met ons mee? Sluit je aan en kom naar het kick-off congres op donderdag 22 september!

The Road to Netto Positief

Meer geven dan nemen. Niet alleen minder slecht, maar meer goed.

Met Netto Positief gaan we een stap verder in duurzaamheid. Verantwoordelijkheid nemen voor alle impact die je maakt, maar ook op de lange termijn zorgen voor een positieve bijdrage voor de organisatie, stakeholders en omgeving. Hoe ziet dit eruit voor de Peelregio? Het congres The Road to Netto Positief wordt de kick-off van een nieuwe journey.

Programma

  • Inloop vanaf 13:00 uur
  • Het programma start om 14:00 uur
  • Met gastsprekers Muriel Arts, Herman Toch en Hugo & Froukje van Osch.
  • Om 17:00/17:30 uur start de borrel

Meer details over het programma volgen.

Let op: het betreft een besloten evenement voor genodigden. Inschrijven kan via ons secretariaat. Geef hierbij aan van wie je de uitnodiging hebt ontvangen.

Global Goals Deurne Festival

De Global Goals, of SDG’s in het Engels:  Sustainable Development Goals, zijn de 17 doelen voor alle mensen en de hele wereld. De Verenigde Naties riep ze uit en ze lopen van 2016 tot 2030. Ze zijn samengesteld door gewone mensen uit alle landen van de wereld en ondertekent door alle 193 regeringsleiders. Tijdens het Global Goals Festival Deurne worden alle 17 Global Goals op een actieve en levendige manier gepresenteerd voor alle inwoners van de gemeente Deurne.

Presentaties door
Ondernemers, overheid, onderwijs en wetenschap en organisaties: zowel maatschappelijke organisaties als vrijwilligersorganisaties uit alle sectoren van de samenleving.  Allen uit de gemeente Deurne. Zo kan iedereen op het bruisende festival komen kijken en kennismaken met hoe er in de gemeente Deurne wordt gewerkt aan en met de Global Goals.

Samen bouwen aan de lokale toekomst
Platform Global Goals in Deurne werkt aan bewustwording en nodigt uit tot nog meer samen werken in onze mooie gemeenschap aan een duurzame toekomst. Zodat onze kinderen en kleinkinderen en hun kinderen ook nog kunnen wonen in een prachtig, veilig en schoon Deurne met al haar kerkdorpen.

Het Platform Global Goals Deurne
is samen met heel veel anderen actief aan het werk in de lokale gemeenschap. Iedereen kan mee doen! Iedereen doet al iets!

Bezoek voor meer informatie de Global Goals Deurne website of mail naar: info@globalgoalsindeurne.nl.

 

Webinar Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen; de praktijk

Kennis delen, ontwikkelen en de praktijk! In dit webinar gaan we je informeren over de laatste stand van zaken over Circulair Inkopen. Wat zijn de vorderingen in de verschillende buyer-supplier groups en de updates op het kennisplatform. En natuurlijk komt de praktijk aan het woord met een mooie casus: wat ging daarbij goed? wat niet? wat leren we daarvan? Dit webinar wordt georganiseerd door de partners PIANOo, RWS, MVO Nederland en Nevi die de transitie naar een circulaire economie door de inzet van het inkoopinstrument hiermee willen versnellen.

Programma

10:00 uur: Welkom en stand van zaken door Karin van IJsselmuide

10:05 uur: Update Buyer – Suppliergroups door Suzanne van Haren

10:10 uur: Praktijkcase: Martijn Ottens, Heijmans

10:30 uur: Praktijkcase: Carolina Vogel, Provincie Groningen

10:50 uur: Update Kennisplatform: Sophie de Smet

10:55 uur: Samenvatting en vooruitblik door Karin van IJsselmuide

Aanmelden
Wil jij ook meedoen en circulair inkopen versnellen door middel van specificeren, contractmanagement, KPI’s en het creëren van transparante Supply Chains? Meld je dan snel aan voor de webinar.

Webinar: subsidie circulaire ketenprojecten

Wil je samen met andere mkb-ondernemers een (nieuw) circulair product of circulaire dienst op de markt zetten, maar wil jij weten of je in aanmerking komt voor subsidie? Dan is dit webinar interessant voor jou, want de subsidie Circulaire Ketenprojecten gaat rond mei 2022 voor de derde keer weer open! Ontdek waar je zoal op moet letten.

In dit webinar op 22 maart 2022 gaan we in op de geleerde lessen van de subsidierondes in 2020 en 2021. Je komt daarbij te weten hoe je de beste kans maakt en welke wijzigen je kunt verwachten voor 2022.

Voor wie?
Dit webinar richt zich op mkb-ondernemers met circulaire ambities. En ben je als ondernemer toevallig gevestigd op Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Ook dan kun jij in aanmerking komen voor deze subsidie.

Waarom je hier bij wilt zijn

  • Je ontvangt informatie over de subsidie voor circulaire ketenprojecten die je anders niet had gehad
  • Je bereidt je voor op hoe je een aanvraag voor deze subsidie zo goed mogelijk kunt doen
  • Je raakt geïnspireerd door voorbeelden uit de praktijk van eerdere ketenprojecten die subsidie kregen

Aan het woord

  • Corine de Rijke, adviseur & jurist bij RVO
  • Sandra Kolodzinskyi, adviseur Circulaire Economie, Energie en Klimaat internationaal bij RVO

Praktisch

  • Datum: dinsdag 22 maart 2022
  • Tijd: van 15:00 uur tot 16:15 uur
  • Vlak voor het webinar ontvang je van ons de link tot deelname

Aanmelden
Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel hier aan.

Werkplaats Meetbaarheid en Circulariteit

Inzicht in circulariteit geeft commerciële kansen. Wil jij leren van twee bedrijven die concreet laten zien hoe Circulariteit voor hun bedrijf zorgt voor inzicht en nieuwe commerciële kansen?

Tijdens de bijeenkomst staan de volgende onderwerpen centraal:

  • Welke bereikbare doelen kan jouw organisatie stellen?
  • Circulariteit biedt kansen: impact en commerciële kansen tegelijk voor jouw bedrijf?
  • Eén of twee nieuwe KPI’s helpen jouw hele organisatie op weg naar meer circulariteit, meetbare impact en strategisch voordeel.
  • Potentie voor jouw bedrijf: nieuwe waarde proposities, huidige processen verbeteren (efficiëntere productie met minder afval), samen met ketenpartners impact maken en input voor heldere en eerlijke rapportage en communicatie.

Lees meer en meld je hier aan.

Masterclass duurzaamheid: omarm transities & veranderprocessen

De energietransitie en digitale transitie, duurzaamheid & circulariteit en technologische ontwikkelingen. Het zijn grote veranderingen die veel vragen van ondernemers. Maar als je als bedrijf niet mee kan komen verlies je de aansluiting met de markt en daarmee je concurrentiepositie. Wil jij voor jouw organisatie een échte verandering realiseren? Volg de duurzaamheid masterclass van STEM van de Master op 23 maart.

Over gastspreker Yousri Mandour
Yousri Mandour is docent transitie & nieuwe business modellen bij Nijenrode Business School, partner bij Lobster Company, spreker over innovatie, transitie en verandering en (co-)auteur van diverse managementboeken. Als master neemt hij je mee in de weerbarstigheid van échte vernieuwing en het belang van het omarmen van ongemak om vooruit te komen.

Programma

  • 14.30: inloop
  • 15:00: welkom & introductie
  • 15.10 – 17.00: Yousri Mandour neemt hij je mee in de reis om tot keuzes te komen voor een duurzame toekomst.
  • 17.00: borrel

Gratis deelname voor ondernemers uit de Peel
Voor ondernemers uit de Peel is deelname gratis wanneer je je aanmeld via onderstaand formulier. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol is vol.