Eiwitrijke gewassen; wat willen afnemers?

Eiwitbooster-25-november

De markt voor plantaardige eiwitten groeit rap, van veldbonenburger voor de consument tot eiwitpoeders als grondstof. Komen deze eiwitten van Hollandse bodem? Kunnen telers de eiwitrijke grondstoffen leveren, die afnemers willen? Als het aan AgroProeftuin de Peel ligt wel. Daarom organiseren we vrijdagmiddag 25 november een booster voor eiwitrijke gewassen voor humaan gebruik. Op deze bijeenkomst delen we projecten van plantaardige eiwitten uit de Peel én zetten we afnemers op het podium. Telers, voedselverwerkers en betrokken partijen in de Peel zijn van harte welkom.

Keynote: Mariët van de Noort – oprichter MFH Pulses
Onze keynote spreker, Mariët van de Noort, is specialist in peulvruchten en plantaardig eiwit en oprichter van MFH Pulses. Bedrijven, instellingen en instituten zijn bij haar aan het juiste adres voor advies (over teelt, verwerking, toepassing, ontwikkeling, markt en verkoop) of aankoop van peulvruchten en afgeleide producten. De interesse van Mariët voor peulvruchten kwam niet van een vreemde: zij is opgegroeid op een akkerbouwbedrijf waar haar vader erwten en bonen verbouwde.

Speeddates tussen afnemers en verwerkers
De schijnwerpers staan deze dag ook op de afnemers en verwerkers van eiwitrijke producten. Wie dat wil, kan via speeddates kennis maken met verschillende afnemers.

Locatie Fruitz for life
We zijn te gast bij Fruitz for life in het Brabantse Zeeland. Wilma en Sjef van Dongen zijn de eigenaren en ontwikkelen in samenwerking met boeren eetbare landschappen.

Aanmelden
Ben jij erbij? Meld je hier aan voor de eiwitbooster op 25 november.

Workshop nieuwe medewerkers werven via social media

Workshop online recruitment via social media

Vind je het lastig om bepaalde vacatures in te vullen? Krijg je de juiste kandidaten niet gevonden? Kom dan naar deze workshop. De recruitmentadviseurs van Communiteers helpen je om geschikte kandidaten te werven via social media. 

Goede online arbeidsmarktcommunicatie zorgt ervoor dat jouw organisatie er echt uitspringt en aantrekkelijker wordt voor werkzoekenden. Want als kandidaten de markt bepalen, is social media een van de meest interessante manieren om ze te bereiken. Door de juiste inzet versterk je jouw merk als werkgever, vergroot je het aantal sollicitanten, vind je talent vinden én is er minder tijd nodig om vacatures in te vullen.

Vragen die tijdens de workshop beantwoord worden:

 • Hoe werken social media kanalen? En hoe zet ik deze effectief in voor het werven van nieuwe medewerkers?
 • Hoe spreek ik de juiste doelgroepen aan?
 • Hoe schrijf ik snel en slim goede content?
 • Hoe zet ik advertenties in op social media?
 • Wat levert het op?

The Road to Netto Positief congres

Meer geven dan nemen. Niet alleen minder slecht, maar meer goed.

Met Netto Positief gaan we een stap verder in duurzaamheid. Verantwoordelijkheid nemen voor alle impact die je maakt, maar ook op de lange termijn zorgen voor een positieve bijdrage voor de organisatie, stakeholders en omgeving. Het moment is nu. Het is tijd om meer te geven dan te nemen. Aanpakken. Niet alleen minder slecht, maar vooral meer goed. Het is tijd voor een netto positieve benadering.

Hoe ziet dit eruit voor de Peelregio? Dit congres wordt de kick-off van deze reis. Met inspirerende sprekers, denktanks en interactie.

Samenwerking 
Ons doel bereiken we alleen als we het als Peelregio écht samen doen: bedrijfsleven, overheid, zorg, onderwijs, burgers en jeugd. We werken op een manier waarbij de netto positieve beweging zich steeds verder verspreidt over de regio. De eerste pioniers uit alle groepen hebben zich inmiddels aan het doel verbonden.

Pionier jij met ons mee? Sluit je aan en kom naar het kick-off congres op donderdag 22 september!

Workshop: Haal meer uit je ERP-systeem

De aanschaf van een ERP-systeem is voor veel bedrijven een belangrijk onderdeel van het digitaliseringsproces. Vaak worden de functies eerst in de basis ingericht, om later uitgebreider ingevuld en gebruikt te worden. Je neemt je voor om dit na de implementatie regelmatig te doen. Maar door drukte en het gelijktijdig realiseren van de lopende orders, worden deze goede voornemens vaak niet waargemaakt. Zonde! Zo laat je substantiële rendementsverbeteringen liggen. Tijdens deze workshop vertelt Ruud Smetsers van IPL Advies je hoe je meer rendement uit jouw ERP-systeem kunt halen.

Programma

 • Opening door Innovatiehuis de Peel
 • Meer halen uit je ERP-systeem door Ruud Smetsers van IPL Advies
 • Open gesprek over kansen en knelpunten bij het gebruik van een ERP-systeem.

LinkedIn workshop: een groter bereik, zonder adverteren

Jaap-Schepers-Digital-Marketing-Afdeling-Online

De meeste bedrijven zijn al actief op LinkedIn. Maar hoe haal je het maximale resultaat uit dit digitale marketingkanaal? De experts van online marketing bureau Afdeling Online leren je hoe je organisch het bereik van je dromen behaalt, zónder adverteren. Schrijf je snel in, er zijn slechts 15 plaatsen beschikbaar.

Programma

De experts van Afdeling Online beantwoorden al jouw vragen over LinkedIn:

 • Hoe creëer je creatieve en effectieve LinkedIn-posts voor een interactieve community?
 • Hoe plan je content, automatiseer je dit en reageer je effectief?
 • Wat is het verschil tussen een persoonlijk LinkedIn profiel, een bedrijfspagina en hoe die twee hand in hand kunnen gaan?
 • Kortom: als deelnemer leer je over de basisprincipes voor effectieve inzet van LinkedIn, zonder advertenties.
 • Tijdens de sessie zal alle ruimte om samen de verdieping op te zoeken.

Deelname is gratis
Deelname is gratis dankzij de subsidieregeling van MKB-deal en MRE Herstelaanpak. Omdat het een subsidieregeling betreft, gelden er wel een aantal voorwaarden. Wanneer je na aanmelding de bijeenkomst niet bijwoont (zonder afmelding vooraf), vervalt de subsidie en brengen wij de kosten van € 50 per deelnemer in rekening.

DEZE WORKSHOP = VOL

Het maximale aantal deelnemers voor deze workshop is bereikt. Wil jij op de hoogte gehouden worden van toekomstige workshops over LinkedIn en social media? Laat het ons weten door een mail te sturen naar secretariaat@innovatiehuisdepeel.nl. Je ontvangt dan als eerste een uitnodiging voor nieuwe bijeenkomsten.

Kennissessie SCSN: Een hogere productiviteit door snel en veilig data delen in de leveranciersketen

Wil jij makkelijker, sneller en betrouwbaarder data delen? Dat kan met een Smart Connected Supplier Network (SCSN). SCSN richt zich specifiek op de toeleverketens in de maakindustrie. Het succes van deze ketens staat of valt bij het delen van grote hoeveelheden data. Met SCSN kan dit nu veel eenvoudiger.

Hoe werkt een Smart Connected Supplier Network (SCSN)?
SCSN-berichten kunnen automatisch in het ERP-systeem van een aangesloten bedrijf verwerkt worden. Zo hoef je data van jouw klanten niet meer te lezen, interpreteren en manueel in te voeren in jouw eigen ERP-systeem. Dat bespaart tijd en voorkomt menselijke fouten. Tijdens deze bijeenkomst in het Smart Industries Fieldlab de Peel leggen zowel gebruikers als ontwikkelaars uit wat SCSN voor jouw bedrijf kan betekenen.

Programma

15:15 – 15:30 uur Inloop
15:30 – 15:35 uur Opening door Florence Bongers-Rijnders, Innovatiehuis de Peel
15:35 – 15:55 uur Wat is een SCSN Netwerk? John Blankendaal stond bij ontwikkelaar Brainport Industries aan de wieg bij van deze innovatie.
15:55 – 16:15 uur Wat biedt SCSN voor toeleveraars? Adriaan van Kalkeren vertelt hoe hij SCSN toepast bij metaalgroothandel MCB.
16:15 – 17:30 uur Open gesprek over kansen en knelpunten voor toeleveranciers en afnemers in de keten

 

AFI Meet-up – Smart Farming Plantaardig

Slim werken aan een duurzame en toekomstbestendige agrifoodsector

Na een succesvolle meeting in juni over ‘Reststroomverwaarding en het tegengaan van voedselverspilling’, staat op 21 september ‘Smart Farming Plantaardig’ centraal tijdens de volgende Meet-up van AgriFoodInnovation.

Programma

 • Keynote spreker Harrie Schonewille, Managing Director – VDL ETG Projects BV presenteert zijn visie op Smart Farming Plantaardig, het ecosysteem in Brabant en de rol van VDL en hoe deze past in het ecosysteem.
 • Er is volop ruimte voor interactie, vragen en discussie tijdens de gesprekstafels met ondernemers. Met onder andere: Elies Lemkes-Straver (gedeputeerde voor Landbouw, Voedsel, Bodem en Brede welvaart provincie Noord-Brabant), Stephanie ter Borg (directeur REWIN West-Brabant), Judith Donkers (directeur Curio) en Chantal Dietvorst (Team Manager Ecosysteemontwikkeling Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM).
 • Het maatschappelijk perspectief van Smart Farming wordt in een gezamenlijk gesprek door Arend Koekkoek (directeur Pixel Farming Robotics), Jacob van den Borne (directeur Van den Borne Aardappelen) en Thijs Dorssers (Manager Holland Robotics) besproken met speciale aandacht voor de AFI projecten Autonome Akker, Slimmer Telen en AgroBOTS.
 • We sluiten de dag af met een rondleiding over het terrein van Curio waar we zien en horen hoe de projecten Robotboerderij, Proefveld en Farmbots bijdragen aan de toekomst van de agrifoodsector in Nederland.
 • Het volledige programma vind je hier.

Aanmelden
Het aantal plaatsen is beperkt, wil je zeker zijn van deelname meld je dan dus nu aan.

The Road to Netto Positief

Meer geven dan nemen. Niet alleen minder slecht, maar meer goed.

Met Netto Positief gaan we een stap verder in duurzaamheid. Verantwoordelijkheid nemen voor alle impact die je maakt, maar ook op de lange termijn zorgen voor een positieve bijdrage voor de organisatie, stakeholders en omgeving. Hoe ziet dit eruit voor de Peelregio? Het congres The Road to Netto Positief wordt de kick-off van een nieuwe journey.

Programma

 • Inloop vanaf 13:00 uur
 • Het programma start om 14:00 uur
 • Met gastsprekers Muriel Arts, Herman Toch en Hugo & Froukje van Osch.
 • Om 17:00/17:30 uur start de borrel

Meer details over het programma volgen.

Let op: het betreft een besloten evenement voor genodigden. Inschrijven kan via ons secretariaat. Geef hierbij aan van wie je de uitnodiging hebt ontvangen.

Open dag AgroProeftuin de Peel

Op vrijdag 15 juli organiseert AgroProeftuin de Peel de jaarlijkse open dag op de proeflocatie aan de Middenpeelweg in Zeeland. Zowel boeren als burgers zijn welkom voor een rondleiding langs de duurzame landbouw-experimenten. 

Bezoekers krijgen op de proeflocatie een rondleiding langs de proefvelden. Hier vertellen de boeren en de organisaties die een proefveld hebben over de volgende proeven met nieuwe teelten:

 • Granenmix voor krachtvoer
 • Mengteelt mais & klimbonen
 • Lupine voor humane voeding
 • Veldbonen voor melkvee
 • Mais op ruggen
 • Aardappelen biologische luizenbestrijding
 • Jaarrond voedergewassen
 • Biobased Garden

Het zijn experimenten die bijdragen aan verduurzaming van de agrarische productie, aan verbetering van de bodemvruchtbaarheid en waterkwaliteit én kansen bieden op een beter verdienmodel voor de boer.

Rondleidingen
Bezoekers die de open dag willen bezoeken zijn welkom van 10 tot 13 uur of van 13 tot 16 uur. Vanaf die momenten starten de georganiseerde rondleidingen. De ochtendgroep sluit af met een lunch; de middaggroep met een borrel. Lunch en borrel bevatten producten die geteeld worden op de proeflocatie en in de regio.

Aanmelden
Wil je meer informatie of direct aanmelden? Stuur dan een mail naar AgroProeftuin de Peel of bezoek de website.

Proefveld winterlupine in De Mortel

Ken jij het lupineboontje al? In de bloemblaadjes zit een bijzonder eiwitrijke peulvrucht verstopt. Dat maakt lupine de perfecte vleesvervanger. De akkers van de Peel zijn bij uitstek geschikt voor het verbouwen van dit bijzondere boontje. Het afgelopen najaar zijn er een proefveld en demoveld ingezaaid met winterlupine. Nieuwsgierig naar lupine? Kom dan onze akkers in de Morel en Mill bekijken!

Winterlupine
Er zijn verschillende soorten winterlupine. Zo zijn er in Frankrijk een aantal rassen die geschikt zijn voor teelt in Noord-Frankrijk. Dat was voor het Louis Bolk Instituut de reden om deze teelt in Nederland uit te testen. Het proefveld ligt bij Willem Verkuijlen (De Mortel) en het demoveld is ingezaaid door Jaap Melgers (Mill) met twee winterlupine rassen. Daarnaast teelt Jaap het anthracnose-tolerante ras Frieda.

Programma
13:30 uur – Welkom en koffie bij Jaap Melgers, Mill
13:15 uur – Rondleiding demoveld winterlupine en Frieda teelt
14:15 uur – Gezamenlijk vertrek naar proefveld De Mortel
15:00 uur – Teeltervaringen uitwisselen
15:30 uur – Presentatie LBI: resultaten rassen-, bemestings- en bestuivingsproeven & alkaloïden in lupine
16:15 uur – Rondleiding proefveld winterlupine
17:00 uur – Afsluiting

Locaties
De ontvangst is op de boerderij van Jaap Melgers. Het adres is: Tongelaar 8 in Mill. Het navigatieadres is: Hoogedijk, Mill. Sla aan het einde van de brug linksaf en volg de weg tot Tongelaar 8. Het adres van proefveld de Mortel is: Den Hoek 31 in De Mortel.

Aanmelden
Wil jij de proefvelden met winterlupine ontdekken? Meld je dan aan door een e-mail te sturen naar w.cuijpers@louisbolk.nl.

Kennissessie Digitalisering: Slim gebruik van software en data in samenwerking met Brainport Development

Digitalisering kan een bedrijf veel opleveren. Maar waar begin je? Om mkb-ondernemers uit de Peel hierbij te ondersteunen, organiseert Innovatiehuis De Peel in samenwerking met Brainport Development op woensdag 22 juni een interactieve kennissessie Digitalisering: Slim gebruik van software en data. Waarbij je naar huis gaat met een praktisch plan voor jouw eigen bedrijf.

De waarde van digitalisering voor jouw bedrijf
Waar kan digitalisering in mijn bedrijf van waarde zijn? Hoe worden mijn doelstellingen daarmee gerealiseerd? Het zijn veelgehoorde vragen. Elk bedrijf kent zijn eigen uitdagingen op het gebied digitalisering, en daarmee ook unieke kansen. Het is niet altijd eenvoudig om die kansen te identificeren.

Jouw doelen in kaart brengen
Aan de hand van praktijkvoorbeelden word je getriggerd om na te denken over jouw bedrijf en jouw vraagstukken. Met als doel om je met kleine stappen vooruit te brengen. Nog efficiënter werken, en besparen, in tijd en geld. Samen zorgen we dat jouw opdracht helder is. Om die eerste stap te kunnen zetten is er financiële ondersteuning (in de vorm van vouchers) beschikbaar.

Programma

15:00     Opening door Florence Bongers-Rijnders Innovatiehuis de Peel

15:15     Maurice Lamme – Brainport Development
Laat je inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden over de mogelijkheden van digitalisering.

16:00     Wim Renders – High Tech Software Cluster
Aan de hand van een Quick Scan is het mogelijk te identificeren hoe data de doelstellingen van je bedrijf kan ondersteunen.

16:15     Oefening baart kunst: uitwerken van praktijkcases en vertaling naar de eigen praktijk

Global Goals Deurne Festival

De Global Goals, of SDG’s in het Engels:  Sustainable Development Goals, zijn de 17 doelen voor alle mensen en de hele wereld. De Verenigde Naties riep ze uit en ze lopen van 2016 tot 2030. Ze zijn samengesteld door gewone mensen uit alle landen van de wereld en ondertekent door alle 193 regeringsleiders. Tijdens het Global Goals Festival Deurne worden alle 17 Global Goals op een actieve en levendige manier gepresenteerd voor alle inwoners van de gemeente Deurne.

Presentaties door
Ondernemers, overheid, onderwijs en wetenschap en organisaties: zowel maatschappelijke organisaties als vrijwilligersorganisaties uit alle sectoren van de samenleving.  Allen uit de gemeente Deurne. Zo kan iedereen op het bruisende festival komen kijken en kennismaken met hoe er in de gemeente Deurne wordt gewerkt aan en met de Global Goals.

Samen bouwen aan de lokale toekomst
Platform Global Goals in Deurne werkt aan bewustwording en nodigt uit tot nog meer samen werken in onze mooie gemeenschap aan een duurzame toekomst. Zodat onze kinderen en kleinkinderen en hun kinderen ook nog kunnen wonen in een prachtig, veilig en schoon Deurne met al haar kerkdorpen.

Het Platform Global Goals Deurne
is samen met heel veel anderen actief aan het werk in de lokale gemeenschap. Iedereen kan mee doen! Iedereen doet al iets!

Bezoek voor meer informatie de Global Goals Deurne website of mail naar: info@globalgoalsindeurne.nl.

 

Battery Day 2022

Na 5 eerdere succesvolle Battery Days organiseert RAI Automotive Industry NL in samenwerking met het Batterij Competence Center en IAP (Innovatiecluster Elektrische Mobiliteit) wederom de Battery Day 2022.

De focus van deze editie is: batterijen voor de bouwsector en het recyclen van batterijen. Tijdens het evenement zijn er interessante presentaties, rondetafelgesprekken en netwerkmogelijkheden.

Programma en aanmelden

Bekijk hier het volledige programma en meld je aan!

Kennissessie Servitization – van producten naar diensten

Ben jij al bekend met servitization? Dit is het omvormen van je onderneming van een product- naar een dienstengeoriënteerd businessmodel. De voordelen van servitization zijn in potentie groot: servicecontracten zijn een stabiele en voorspelbare bron van inkomsten en zorgen voor een langetermijnrelatie met je klant. Het resultaat: meer tevreden klanten, een hogere omzet en meer winst. Tegelijkertijd vergt het ook een hele nieuwe mindset. Je leert er alles over tijdens deze workshop.

Tijdens ons workshop vertellen gastsprekers van Signify en FHT Perslucht hoe zij deze transitie maakten. Niet langer verkopen zij lampen en compressoren, zij bieden hun klanten light en air as a service. En wat zijn de kansen voor jouw bedrijf? Dat meten we met de Servitizationscan. Ook krijg je handvatten om aan de slag te gaan met het opzetten van nieuwe diensten voor jouw bedrijf.

Programma

 • Ruben Ritzerfeld en Michiel Schillemans van Signify bieden ‘Light as a service’ als onderdeel van de samenwerking met ondernemers, gericht op het realiseren van slimme, duurzame en gezonde gebouwen.
 • Frans Fransen van FHT Perslucht vertelt hoe zij met een Smart compressor werken aan het concept  ‘Air as a service’.
 • Aloys Putmans van WTC Eindhoven vertelt over data-awareness. Aan de hand van successen van ondernemers uit de Peelregio kom je tot inzichten voor je eigen bedrijf.
 • Lisa Bakir van Fontys Hogescholen/University of Twente laat zien hoe je met een een servitization capaciteitstool een nul-meting kunt doen, die input levert voor de servitizationscan.

Servitizationscan

Waar staat jouw bedrijf? De servitizationscan brengt de sterke en zwakke punten van jouw bedrijf in kaart en laat zien waar jouw kansen liggen.
De scan kijkt naar drie service gerelateerde factoren:

 • competenties voor service ontwikkeling,
 • competenties voor het inzetten van services,
 • service oriëntatie van de bedrijfscultuur.

Deelname is gratis

Deelname is gratis dankzij de subsidieregeling van MKB-deal en MRE Herstelaanpak. Omdat het een subsidieregeling betreft, gelden er wel een aantal voorwaarden. Wanneer je na aanmelding de bijeenkomst niet bijwoont (zonder afmelding vooraf), vervalt de subsidie en brengen wij de kosten van €500 per deelnemer in rekening.

Workshops Cybersecurity door Roma ICT (17 mei – 28 juni 2022)

Een cyberaanval komt steeds vaker voor. Ook in het MKB. Dit kan ervoor zorgen dat jouw IT-systemen langdurig buiten werking worden gesteld. Zorg dat je organisatie voorbereid is op digitale rampen en meld je aan voor onze serie cybersecurity workshops. Tijdens de vier bijeenkomsten maken de specialisten van Roma ICT samen met jou een uitgebreide securityscan van jouw bedrijf.  Deze brengt duidelijk in kaart wat jij kunt doen om een cyberaanval te voorkomen. Ondertussen leer jij in vier workshops alles wat belangrijk is om te weten over cybersecurity voor jouw bedrijf. Deelname is gratis.

De workshops vinden plaats op:

 • Dinsdag 17 mei
 • Dinsdag 31 mei
 • Dinsdag 21 juni
 • Dinsdag 28 juni

Securityscan van jouw bedrijf
De securityscan is een uitgebreid onderzoek. Hierbij kijken we niet alleen naar het bedrijfsnetwerk, maar ook naar de fysieke omgeving en persoonlijke data van medewerkers. De securityscan bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Fysiek omgeving
 • Administratieve beveiligingscontroles:
  • Persoonlijk per medewerker
  • Accountmanagement
  • IT en Security Policy
 • Technical security Controls
  • IT infrastructure
  • Software
  • The Cloud
  • Cybersecurity
  • Network Security

Deelname is gratis
Deelname aan de workshop is gratis dankzij de subsidieregeling van MKB-deal en MRE Herstelaanpak. Omdat het een subsidieregeling betreft, gelden er wel een aantal voorwaarden. Wanneer je na aanmelding de bijeenkomst niet bijwoont (zonder afmelding vooraf), vervalt de subsidie en brengen wij de kosten van €1500 per deelnemer in rekening.

Kennismakingsbijeenkomst Baan zoekt Boer

Steeds meer boeren sluiten de staldeuren. Tegelijkertijd is er een tekort aan technische vakmensen. Innovatiehuis de Peel brengt boeren en techniek samen.

Om boeren kennis te laten maken met techniek vindt op vrijdag 13 mei de ‘Baan zoekt Boer’ kennismakingsbijeenkomst plaats bij Techniekcentrum Brainport in Deurne.

Ben jij boer en overweeg je om een overstap te maken naar de techniek? Dit is dé gelegenheid om op een laagdrempelige manier in contact te komen met diverse technische werkgevers uit de Peel, werving- en selectiebureau Filias en opleiders Techniekcentrum Brainport en ROC ter AA. Meld je aan en ontdek hoe jouw toekomst eruit kan zien!

Ben jij werkgever in de techniek? Dit event is alleen voor werkzoekenden. Als werkgever kun je je aansluiten bij Techniekcentrum Brainport of contact opnemen met werving- en selectiebureau Filias.

 

 

Workshop social media (VOL)

Social media; vrijwel iedereen gebruikt het maar wat kun je er zakelijk mee? Hoe zet je het in zodat het bijdraagt aan het behalen van je doelen? Dat leer je tijdens de Social Media workshop. Georganiseerd door Innovatiehuis de Peel, met medewerking van online marketingbureau Gonect.

Programma
De experts van Gonect beantwoorden al jouw vragen over social media. Denk hierbij aan:

 • Op welke kanalen moet ik me begeven?
 • Wat voor content kan ik delen en hoe zorg ik voor voldoende inspiratie?
 • Hoe maak ik social media meetbaar?
 • Wat is de plek van social media in de onlinemarketingstrategie?
 • Wat zijn do’s en zeker ook don’ts op gebied van social media?

Na deze workshop weet jij hoe je Social Media op de beste manier kunt inzetten voor jouw bedrijf.

Deelname is gratis
Omdat het een subsidieregeling betreft, gelden er wel een aantal voorwaarden. Wanneer je na aanmelding de bijeenkomst niet bijwoont (zonder afmelding vooraf), vervalt de subsidie en brengen wij de kosten van € 500 per deelnemer in rekening.

Webinar Versnellingsnetwerk Circulair Inkopen; de praktijk

Kennis delen, ontwikkelen en de praktijk! In dit webinar gaan we je informeren over de laatste stand van zaken over Circulair Inkopen. Wat zijn de vorderingen in de verschillende buyer-supplier groups en de updates op het kennisplatform. En natuurlijk komt de praktijk aan het woord met een mooie casus: wat ging daarbij goed? wat niet? wat leren we daarvan? Dit webinar wordt georganiseerd door de partners PIANOo, RWS, MVO Nederland en Nevi die de transitie naar een circulaire economie door de inzet van het inkoopinstrument hiermee willen versnellen.

Programma

10:00 uur: Welkom en stand van zaken door Karin van IJsselmuide

10:05 uur: Update Buyer – Suppliergroups door Suzanne van Haren

10:10 uur: Praktijkcase: Martijn Ottens, Heijmans

10:30 uur: Praktijkcase: Carolina Vogel, Provincie Groningen

10:50 uur: Update Kennisplatform: Sophie de Smet

10:55 uur: Samenvatting en vooruitblik door Karin van IJsselmuide

Aanmelden
Wil jij ook meedoen en circulair inkopen versnellen door middel van specificeren, contractmanagement, KPI’s en het creëren van transparante Supply Chains? Meld je dan snel aan voor de webinar.

Webinar: subsidie circulaire ketenprojecten

Wil je samen met andere mkb-ondernemers een (nieuw) circulair product of circulaire dienst op de markt zetten, maar wil jij weten of je in aanmerking komt voor subsidie? Dan is dit webinar interessant voor jou, want de subsidie Circulaire Ketenprojecten gaat rond mei 2022 voor de derde keer weer open! Ontdek waar je zoal op moet letten.

In dit webinar op 22 maart 2022 gaan we in op de geleerde lessen van de subsidierondes in 2020 en 2021. Je komt daarbij te weten hoe je de beste kans maakt en welke wijzigen je kunt verwachten voor 2022.

Voor wie?
Dit webinar richt zich op mkb-ondernemers met circulaire ambities. En ben je als ondernemer toevallig gevestigd op Bonaire, Sint Eustatius of Saba? Ook dan kun jij in aanmerking komen voor deze subsidie.

Waarom je hier bij wilt zijn

 • Je ontvangt informatie over de subsidie voor circulaire ketenprojecten die je anders niet had gehad
 • Je bereidt je voor op hoe je een aanvraag voor deze subsidie zo goed mogelijk kunt doen
 • Je raakt geïnspireerd door voorbeelden uit de praktijk van eerdere ketenprojecten die subsidie kregen

Aan het woord

 • Corine de Rijke, adviseur & jurist bij RVO
 • Sandra Kolodzinskyi, adviseur Circulaire Economie, Energie en Klimaat internationaal bij RVO

Praktisch

 • Datum: dinsdag 22 maart 2022
 • Tijd: van 15:00 uur tot 16:15 uur
 • Vlak voor het webinar ontvang je van ons de link tot deelname

Aanmelden
Wil jij erbij zijn? Meld je dan snel hier aan.

Werkplaats Meetbaarheid en Circulariteit

Inzicht in circulariteit geeft commerciële kansen. Wil jij leren van twee bedrijven die concreet laten zien hoe Circulariteit voor hun bedrijf zorgt voor inzicht en nieuwe commerciële kansen?

Tijdens de bijeenkomst staan de volgende onderwerpen centraal:

 • Welke bereikbare doelen kan jouw organisatie stellen?
 • Circulariteit biedt kansen: impact en commerciële kansen tegelijk voor jouw bedrijf?
 • Eén of twee nieuwe KPI’s helpen jouw hele organisatie op weg naar meer circulariteit, meetbare impact en strategisch voordeel.
 • Potentie voor jouw bedrijf: nieuwe waarde proposities, huidige processen verbeteren (efficiëntere productie met minder afval), samen met ketenpartners impact maken en input voor heldere en eerlijke rapportage en communicatie.

Lees meer en meld je hier aan.