Skip to content

Glasvezel Hackathon: GlasvezeLab

Theater Speelhuis, Helmond
Deel dit evenement
Datum
15 januari 2020

Tijd

00:00 -
23:59

Helmond is een van de meest MKB-vriendelijke steden van Nederland, en die positie willen we graag houden en versterken. Dit betekent dat we ook innovatie in de MKB-sector graag willen aanmoedigen en steunen. Daarom organiseren we een Glasvezel Hackathon op 15 januari in Helmond: GlasvezeLab.

 

Ons eigen glasvezelnetwerk

Op dit moment wordt in Helmond glasvezel aangelegd. Glasvezel is een dunne, sterke draad van glas, die signalen snel en betrouwbaar over grote afstanden verstuurt. Dit resulteert in een hoge internetsnelheid. Door gebruik te maken van dit netwerk kunnen diensten veilig en betrouwbaar worden geleverd, maar ook goedkoper worden voor uw bedrijf. Dankzij glasvezel zijn ontwikkelingen mogelijk zoals onderwijs of zorg op afstand, maar ook technologische ontwikkelingen op de Automotive Campus en slimme oplossingen in de openbare ruimtes zoals slimme verkeerslichten. Omdat glasvezel in elke markt een impact kan maken, zien we hier ook kansen voor u.

 

GlasvezeLab

We willen graag de regionale MKB-sector mobiliseren om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die gebruik maken van dit glasvezel netwerk en zo onze stad nog innovatiever maken. Dit doen we graag in samenwerking met u en andere deelnemers. Loopt u al een tijd rond met een innovatief idee wat u graag naar een nieuw niveau wilt tillen? Dan is dit GlasvezeLab de uitgelezen kans!

 

Tijdens de GlasvezeLab werken de deelnemers samen met MKB-ers aan het ontwikkelen van nieuwe producten en/of diensten die een fundamentele klantvraag oplossen door gebruik te maken van glasvezel in de regio. Tijdens het GlasvezeLab begeleiden we de deelnemers om het gekozen vraagstuk binnen uw, maar ook andere industrieën op te lossen. Dit wordt gedaan door het snel ontwerpen en testen van een propositie, waardoor er na één dag een ’proof of concept’ ligt die verder ontwikkeld kan worden. Hier houdt het Lab op, maar blijft de ambitie van Helmond bestaan. Daarom zijn er hierna nog meerdere andere initiatieven en evenementen waar u bij betrokken kunt worden.

 

Uw rol

U kunt op twee verschillende manieren deelnemen aan het GlasvezeLab.

  1. U bent aanwezig tijdens de pitches van de uiteindelijke oplossingen in Theater Speelhuis te Helmond. Dit is op 15 januari van 15:30 – 16:30, met een aansluitende netwerkborrel. Op deze manier kunt u alle oplossingen horen, en door vertalen naar oplossingen die voor u ook relevant zijn.
  2. U wordt een teamleider van een team tijdens het GlasvezeLab (15 januari van 09:00 – 17:00, in Theater Speelhuis). Aan het eind van de dag heeft u dan een concreet idee waar uw bedrijf direct mee aan de slag zou kunnen als u besluit er verder mee te gaan.

 

Wilt u een teamleider zijn of aanwezig zijn tijdens de pitches? Laat het ons weten! Na aanmelding zult u een volledig programma ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.