Skip to content

Kennismakings-event Smart Industries Fieldlab de Peel

AAE (Helmond)
Adres
Varenschut 18, 5705 DK Helmond
Deel dit evenement
Datum
6 april 2022

Tijd

15:30 -
17:30

Op woensdag 6 april organiseert Smart Industries Fieldlab de Peel een kennismakings-event. Het event is opgezet voor mkb-bedrijven uit de Peel die aan de slag willen met het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het verhogen van hun bedrijfsrendement. Locatie: AAE in Helmond. Aanmelden kan via het onderstaand aanmeldformulier.

Aan het Smart Industries Fieldlab de Peel nemen bedrijven uit regio Helmond-De Peel deel die samen diverse IoT en AI-toepassingen onderzoeken en toepassen. Hiermee optimaliseren zij hun bedrijfsprocessen en verhogen hun bedrijfsrendement. De projecten waaraan wordt gewerkt zijn gericht op onderzoek, ontwikkeling en toepasbaarheid in de praktijk. Datageneratie -en analyse (datascience) om bedrijfsprocessen te verbeteren en nieuwe businessmodellen te ontwikkelen staan centraal. De deelnemende bedrijven zijn betrokken bij die projecten die hen de grootste economische waarde opleveren.

Inhoud kennismakings-event

Graag nodigen we je uit om je bij te praten over de verschillende projecten, om op die manier kennis te maken met Smart Industries Fieldlab de Peel en haar activiteiten. We gaan het onder andere hebben over de volgende projecten.

Project – Remote monitoring als enabler

Productielijnen zijn de levensaders voor een bedrijf. Zij moeten optimaal beschikbaar blijven tegen de laagste kosten. In dit project onderzoeken we hoe we via remote monitoring tot een predictive interface kunnen komen om onderhoud te voorspellen en kwaliteit te borgen. Als we storingen en stilstanden beter kunnen voorspellen, dan kunnen we onderhoud plegen op het juiste moment.

Project – Predictive performance remote monitoring

Praktisch alle industriële bedrijven verbruiken op de één of andere wijze perslucht. In dit project ontwikkelen we een remote monitoring van persluchtapparatuur, welke zorgt voor een optimaal productieproces tegen bij voorkeur de laagste kosten. Deze shift naar data-driven service en onderhoud zien we als tussenstap naar een servitization business model (‘air as a service’)

Workshop – Cybersecurity

Een cyberaanval komt steeds vaker voor. Ook in het mkb. Dit kan ervoor zorgen dat IT-systemen langdurig buiten werking worden gesteld. Zorg dat jouw organisatie ook voorbereid is op digitale rampen.

Programma

  • 15.30 uur: inloop
  • 16:00 uur: welkom & introductie
  • 16.10 – 17.00 uur: onze projecten
  • 17.00 – 17.30 uur: workshop cybersecurity
  • 17.30 uur: einde

Voor ondernemers uit de Peel is deelname gratis wanneer je je aanmeld via onderstaand formulier. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Vol is vol.

Wij hopen je te zien op woensdag 6 april  in Helmond!

Aanmelden

Naam(Vereist)

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.