Skip to content

Natuur in eigen hand

De Cacaofabriek
Adres
Cacaokade 1, 5705 LA Helmond
Deel dit evenement
Datum
12 februari 2020

Tijd

19:30 -
22:00

Wil je zelf aan de slag met de ontwikkeling van natuur in je omgeving? Heb je een idee of al concrete plannen om nieuwe natuur in Noord-Brabant te maken? Kom dan naar de bijeenkomst ‘Natuur in eigen hand’ op donderdagavond 12 maart, vanaf 19.30 uur bij de Cacaofabriek in Helmond (Cacaokade 1).

Tijdens deze avond leer je van inspirerende voorbeelden, kan je je ervaringen delen en bieden we concrete handvatten om van idee naar realisatie te komen. Er zijn tal van experts aanwezig om bezoekers te helpen hun initiatief verder te brengen. Zij geven inzicht in de financieringsmogelijkheden, leggen op verzoek contacten met andere belanghebbenden én geven zinvolle feedback op de plannen.

Belangrijkste programma-onderdelen

  • Inspirerende voorbeelden: diverse voorbeelden worden kort toegelicht van agrarisch, tot wonen, werken en recreëren.
  • Spreker: Rik Grashoff, Gedeputeerde Provincie Noord-Brabant.
  • Netwerktijd: ga in gesprek met diverse experts, andere initiatiefnemers en organisaties over de mogelijkheden voor jouw wens.
  • Thematafels: je kunt bij thematafels in gesprek over onder andere fondsenwerving, voedselbossen, financieringsmogelijkheden en het vinden van medestanders voor je idee.
  • Prijsvraag “Natuur in eigen hand”: op deze avond wordt de uitreiking gedaan van de prijsvraag Natuur in eigen hand, waarbij de beste ideeën voor natuurontwikkeling worden beloond met een bedrag van € 5.000,- voor ondersteuning om het idee verder te brengen. Wil je meedoen? Op deze pagina vind je meer informatie over de prijsvraag en ter inspiratie de winnaars van 2019: Prijsvraag Natuur in eigen hand.

Onze dagvoorzitter is Mary Fiers, directeur Groen Ontwikkelfonds Brabant.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor dit evenement kan hier: www.ivn.nl/aanmelden-nieh.
Neem voor vragen contact met ons op via 088-500 3110 of brabant@ivn.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.