Jaaroverzicht 2020

Met gepaste trots presenteren wij ons jaaroverzicht van 2020

Het afgelopen jaar was een turbulent jaar. De uitbraak van het Coronavirus heeft veel impact op de Peelregio. Samen de schouders eronder, dat is hoe we dat doen in onze Peelregio. Heel veel nieuwe initiatieven zagen het licht. Wij kijken terug op een jaar vol innovatie, actiebereidheid en heel veel nieuwe samenwerkingen.

In ons jaaroverzicht blikken wij terug op slechts enkele mijlpalen.
Wij zijn trots op onze mooie Peelregio!

Op naar 2021!

We vergroten innovatiekracht in deze sectoren:

Agro
Slimme maakindustrie
Automotive
Food
Vrijetijdseconomie
Zorg

We werkten samen met en aan:

0
gemeenten
0
kennisinstellingen
0
projecten
0
bedrijven
0
projectmanagers

Innovatiehuis de Peel - Jaaroverzicht 2020

kweker-en-decorette.jpg
15 januari, 2020
MVO als vast onderdeel van bedrijfsvoering met 4xP
Acht ondernemers uit de Peel doen mee met het project 4xP: People Planet Profit in de Peel. Onder begeleiding van ondernemersvereniging VIER en het Innovatiehuis zetten zij stappen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO).
15 januari, 2020
12 februari, 2020
Goede opkomst Baan zoekt Boer bijeenkomst
Twaalf boeren die een overstap willen maken naar een nieuwe baan, maken kennis met de technieksector in Techniekcentrum Brainport (TCB) in Deurne.
12 februari, 2020
18 februari, 2020
Fieldlab de Peel
Elf bedrijven uit de Peel werken samen in deze proefomgeving aan hightech innovaties om hun bedrijf naar het volgende niveau te tillen. Door te innoveren, bundelen we de krachten en maken we onze bedrijven toekomstproof.
18 februari, 2020
10 maart, 2020
Nieuwe projectmanager: Astrid Appelhof
Astrid Appelhof is Adviseur Smart Industries bij de Gemeente Helmond. Per 1 maart neemt zij ook de rol van Projectmanager Slimme Maakindustrie, Automotive en Food bij Innovatiehuis de Peel op zich.
10 maart, 2020
16 maart, 2020
Het corona-virus breekt uit
Ondernemers staan er niet alleen voor. We delen informatie over beschikbare regelingen om bedrijven te ondersteunen. Tegelijkertijd zetten we ondernemers die de schouders eronder zetten en nieuwe initiatieven opzetten in het zonnetje.
16 maart, 2020
11 mei, 2020
Boeren van de Peel staan samen sterk
Juist in deze tijd van Coronamaatregelen en de stikstofcrisis, willen agrarisch ondernemers zichzelf op een positieve manier aan de buitenwereld laten zien. Als ‘Boeren van de Peel’ bundelen zij hun krachten en laten samen met het Innovatiehuis zien wat er achter gesloten staldeuren gebeurt.
11 mei, 2020
12 mei, 2020
Veilig samenzijn in Tiny Restaurant
Oorspronkelijk zou het Tiny restaurant kinderen leren waar voedsel vandaan komt. Door het coronavirus was dit niet meer mogelijk. Met hulp van Innovatiehuis de Peel, fondsen en lokale ondernemers werd het Tiny restaurant omgebouwd tot een veilige ontmoetingsplek voor kwetsbare mensen.
12 mei, 2020
20 mei, 2020
Breng reststromen in kaart met Indusym Circulariteitsscan
Wat wordt er in een bedrijf allemaal weggegooid? Welke reststromen gaan verloren? Wat levert het op als je afvalstoffen circulair opnieuw inzet? De experts van InduSym brengen reststromen in beeld met de Circulariteitsscan.
20 mei, 2020
2 juli, 2020
Verminderen van CO2-uitstoot door het verduurzamen van bedrijventerreinen
Doel van het project is onderzoeken hoe er op bedrijventerreinen in de Peel energie bespaard en opgewekt kan worden. Er worden kennis- en inspiratiesessies gehouden om samen met ondernemers tot een goed plan te komen.
2 juli, 2020
24 augustus, 2020
Eerste boer aan de slag via Baan zoekt Boer
Chantal is de eerste boerin die via Baan zoekt boer aan werk is geholpen. Dit deden we in samenwerking met Filias, Techniekcentrum Brainport en ZLTO van Werk naar Werk.
24 augustus, 2020
10 september, 2020
Een voorproefje van agrarische innovaties uit de Peel
Op de Porcus Campus kreeg het bestuur van de Agrarische Dagen Someren (ADS) een voorproefje van een aantal bijzondere agrarische innovaties uit de Peelregio.
10 september, 2020
30 september, 2020
Stuwende bedrijven zijn de motor van de Peel
Een stuwend bedrijf groeit niet alleen zelf, maar laat ook de regio groeien. Innovatiehuis de Peel bezoekt circa 30 stuwende bedrijven en brengt hun toekomstplannen in kaart. Met dit overzicht kunnen gemeenten nu al anticiperen op de groeiambities van deze bedrijven.
30 september, 2020
6 oktober, 2020
Nieuw digitaal platform voor de hele Peel
Om toeristen online de weg naar de Peelregio te laten vinden, slaan de Brabantse Peelgemeenten de handen in één. Onder leiding van het Innovatiehuis, ontwikkelen zij een online platform met informatie over wat er te zien, doen en beleven is in de Peel.
6 oktober, 2020
7 oktober, 2020
IM Efficiency verduurzaamt transportsector in de Peel
Dit jaar verhuisde IM Efficiency naar de Automotive Campus in Helmond. Wij brachten oprichter Martijn Ildiz in contact met roadshowspecialist Movico en transportbedrijf Van den Broek Logistics om te kijken hoe zij samen transport kunnen verduurzamen.
7 oktober, 2020
3 november, 2020
Op de Porcus Campus leer je waar voedsel vandaan komt
Twintig jaar geleden begon Maarten Rooijakkers zijn varkenshouderij in Aarle-Rixtel. Bij gebrek aan bedrijfsopvolging en nieuwe ammoniakverordeningen, gooide de ondernemer het roer om. Het recreatieve kenniscentrum is officieel geopend onder de naam Porcus Campus.
3 november, 2020
12 november, 2020
Regiomarketeers zetten de Peel op de kaart
Om onze vrijetijdssector te promoten en de Peel op de kaart te zetten, starten Jolijn en Naline begin 2021 als regiomarketeer.
12 november, 2020
24 november, 2020
Boer Frans zoekt hulp bij opzetten senioren woongemeenschap
Frans van den Heuvel deed een oproep aan het netwerk van Innovatiehuis de Peel. Hij zocht kennis, kunde en financiële middelen om een senioren gemeenschap op te zetten op eigen erf. Frans werd overspoeld door reacties.
24 november, 2020
Tiny-Restaurant.jpg
10 december, 2020
Tiny restaurant leert kinderen alles over voedsel uit de Peel
In het mobiele Tiny Restaurant van Stichting Miep leren kinderen waar voedsel vandaan komt. Een kok en boer vertellen over gezonde voeding en koken een lekkere maaltijd die rechtstreeks van het land op het bord komt.
10 december, 2020
2 december, 202
MKB-deal versnelt digitalisering in de Peel
Staatssecretaris Mona Keijzer reikt een MKB-deal cheque uit ter waarde van €400.000 voor digitalisering in de Peel. Hiermee kunnen we de ontwikkeling van het fieldlab versnellen!
2 december, 202
15 december, 2020
Medewerker van de toekomst
In 5 jaar tijd willen we het aantal laaggeletterden onder werkenden in de Peel met 50% verminderen. Dit doen we samen met bedrijven door het aanbieden van taaltrainingen op maat.
15 december, 2020

Samen met jullie kijken wij terug op een bijzonder jaar.