Jaaroverzicht 2022

Met gepaste trots presenteren wij ons jaaroverzicht van 2022

Samen de schouders eronder en vooruit kijken naar de toekomst. Op een duurzame, inclusieve manier gericht op morgen. We werken slimmer samen, ontdekken nieuwe business modellen en zetten stappen op het gebied van digitalisering.

Steeds meer bedrijven kiezen bewust voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Wij gaan daarin nog een stap verder. Met Peel Positief gaan we meer geven dan nemen. Doe jij ook mee?

In ons jaaroverzicht blikken wij terug op enkele mijlpalen. Wij zijn trots op de bedrijvigheid in de Peel!

Op naar een mooi 2023!

Hele fijne feestdagen toegewenst!

We vergroten innovatiekracht in deze sectoren:

Agro
Slimme maakindustrie
Automotive
Food
Vrijetijdseconomie
Zorg

Peel positief: Meer geven dan nemen

Met Peel Positief gaan we een stap verder in duurzaamheid. Het is tijd om meer te geven dan te nemen, op alle vlakken. Niet alleen minder slecht, maar vooral meer goed. De harde werkelijkheid: de aarde/natuur overleeft wel op de lange termijn. Aan ons de uitdaging om de mens ook te laten overleven.

We werkten samen met en aan:

0
gemeenten
0
waterschap Aa en Maas
0
kennisinstellingen
0
projecten
0
bedrijven
0
projectmanagers
0
deelnemers volgden een workshop

Innovatiehuis de Peel - Jaaroverzicht 2022

5 januari, 2022
Circulair ondernemen: van werkkleding tot autobekleding en toilettas
Ben jij ondernemer en wil jij jouw bedrijfskleding circulair maken? Marcel Franssen is al 25 jaar actief in de afvalwereld en deelt zijn kennis graag. Onder de naam GAIA Circulair geeft hij oude bedrijfskleding een nieuw leven. Bijvoorbeeld als autobekleding of toilettas.
5 januari, 2022
18 januari, 2022
Van laborant naar kaasmaker
In 2020 zocht laborant Harm van Dijk uit de Rips een nieuwe uitdaging. Bij voorkeur als ondernemer in de agrosector. Met hulp van het Innovatiehuis maakte hij een flinke carrièreswitch. Van laborant naar kaasmaker.
18 januari, 2022
15 februari, 2022
Ondernemers ontdekken online kansen tijdens Workshop Digital Marketing
Als bedrijf moet je steeds vaker online actief zijn om je doelgroep te bereiken. Maar hoe doe je dat? Om ondernemers uit de Peel te stimuleren met digital marketing aan de slag te gaan organiseerde Innovatiehuis de Peel een serie workshops.
15 februari, 2022
15 maart, 2022
Fieldlab de Peel ontvangt officieel predicaat Smart Industry Fieldlab
In 2019 sloegen negen mkb’s, de Peelgemeenten en Innovatiehuis de Peel de handen ineen. Samen richtten we een ‘fabriek van de toekomst’ op waar bedrijven konden experimenteren met smart industry ontwikkelingen, slimme productiefaciliteiten en smart data innovaties. Deze testomgeving is nu een officieel erkend Smart Industry Fieldlab. Dat biedt nog meer mogelijkheden voor kennisuitwisseling.
15 maart, 2022
23 maart, 2022
Boeren en proefboerderijen gaan samen op zoek naar nieuwe rotatieteelten
Nitraatuitspoeling, biodiversiteit, kringlooplandbouw en behoud van een gezonde bodem zijn onderwerpen waar veel van boeren wordt verwacht. Als antwoord hierop ontwikkelen we samen nieuwe teelten voor vruchtwisseling in onze Peelproeftuinen met slimme rotatieteelten.
23 maart, 2022
13 april, 2022
Boeren maken kennis met techniek tijdens Baan zoekt Boer bijeenkomst
De groep boeren die de staldeuren dichttrekt groeit. Tegelijkertijd is er een tekort aan technische vakmensen. Om boeren kennis te laten maken met techniek vond op 13 mei de ‘Baan zoekt Boer’ kennismakingsbijeenkomst plaats bij Techniekcentrum Brainport in Deurne.
13 april, 2022
1 april, 2022
Mirja van Dijk; de nieuwe regiomarketeer van het Land van de Peel
Sinds 1 april is Mirja van Dijk de nieuwe regiomarketeer van het Land van de Peel. Deze ervaren marketeer keert terug naar de regio waar ze zelf graag wandelend op pad gaat. In haar nieuwe rol gaat zij de mooiste plekjes van de Peel laten zien aan een groot publiek.
1 april, 2022
20 mei, 2022
Peelcongres: Samen aan de slag voor de toekomst van de zorg in onze regio!
Wat zijn de uitdagingen van de zorgsector in de Peel? En waar gaan we de komende jaren naar toe? Daarover gingen we met maar liefst 180 aanwezigen in gesprek tijdens het Peelcongres op een bijzondere locatie.
20 mei, 2022
5 juli, 2022
4xP programma laat bedrijven samen doorpakken in hun duurzame ondernemerschap
Ondernemers werken veel ín hun bedrijf, niet áán hun bedrijf. Tegelijkertijd wordt er veel meer van bedrijven verwacht op het gebied van duurzaamheid. Om het mkb klaar te maken voor deze transitie ontwikkelde Innovatiehuis de Peel samen met Frits Swinkels van Ondernemersvereniging Vier het 4xP programma.
5 juli, 2022
14 juli, 2022
Peelpaspoort voor kinderen
Land van de Peel lanceerde deze zomervakantie een boekje speciaal voor gezinnen. Een paspoort waarmee kleine avonturiers van 4 t/m 12 jaar op reis kunnen gaan door het Land van de Peel.
14 juli, 2022
28 juli, 2022
LuPeel in bloei
De lupine staat in bloei! Veel mensen kennen lupine als bloem, maar in de bloemblaadjes zit een bijzonder eiwitrijke peulvrucht verstopt. Dat maakt lupine de perfecte vleesvervanger. En de akkers van de Peel zijn bij uitstek geschikt voor het verbouwen van dit bijzondere boontje.
28 juli, 2022
2 augustus, 2022
Deze boeren uit de Peel zijn klaar voor een natuurinclusieve toekomst!
De boeren zijn volop in nieuws wanneer het gaat over stikstof. Maar wist je dat er in de Peel diverse innovatieve agroprojecten zijn die de uitstoot aanzienlijk verminderen? Deze agro ondernemers gebruiken de crisis als kans om de landbouw natuurinclusief en toekomstbestending te maken.
2 augustus, 2022
18 september, 2022
Agrarische Dagen Someren
Als onderdeel van onze samenwerking mocht Innovatiehuis de Peel de Innovatieprijs uitreiken tijdens de Agrarische Dagen in Someren.
18 september, 2022
22 september, 2022
Lancering Peel Positief
Het is tijd voor een Peel Positieve benadering. We brachten ondernemers, overheid, onderwijs en inwoners bij elkaar samen voor de kick-off van deze uitdagende reis.
22 september, 2022
4 oktober, 2022
De kracht van beter leren lezen staat op het netvlies
Wist je dat 1 op de 9 werknemers laaggeletterd is? Als je dat aanpakt door medewerkers beter te leren lezen, stijgt de productiecapaciteit met 10%. In samenwerking met VNO/NCW Brabant-Zeeland organiseerden we een bijeenkomst voor alle medewerkers van een maakbedrijf. De opkomst was goed en toont aan: deze gezamenlijke uitdaging staat op het netvlies in de Peel!
4 oktober, 2022
5 oktober, 2022
Product uit de Peel: onbekende oesterzwam wordt op de kaart gezet
Als derde generatie boerin weet Mariëlle van Lieshout alles van paddenstoelen. Ze ontwikkelde zelfs haar eigen zwamburger en zwamworstenbroodje. Een ‘verkooptype’ is ze niet, daarom sluit ze zich aan bij het label: Product uit het Land van de Peel.
5 oktober, 2022
1 november, 2022
Projectmanager Sonja van Uden brengt Biobased bouwen in beweging
Biobased bouwen met natuurlijke duurzame materialen is een beweging die niet meer te stoppen is. Maar hoe breng je de keten van teelt tot toepassing tot stand? Dat is de nieuwe uitdaging van de nieuwste Innovatiehuis de Peel projectmanager Sonja van Uden.
1 november, 2022
2 november, 2022
Brabantse innovaties gezocht voor Circulaire Innovatie Top 20
Circulair ondernemen is de toekomst. Daarom organiseren VNO-NCW Brabant Zeeland, Provincie Noord-Brabant, Havenbedrijf Moerdijk, BOM en ABN-AMRO de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20.
2 november, 2022
22 november, 2022
Digitalisering workshops groot succes
Dit jaar volgden maar liefst 450 deelnemers een van onze digitalisering workshops. In het nieuwe jaar gaan we een nieuwe reeks workshops plannen met onderwerpen zoals: cybersecurity, social media en online marketing.
22 november, 2022
28 november, 2022
Lancering label Product uit het Land van de Peel
De eerste boeren en productenten hebben hun handtekening gezet. Samen met o.a. ambassadeur Jermain de Rozario gaan we het label Product uit het land van de Peel verder ontwikkelen en promoten.
28 november, 2022
8 december, 2022
Jonge boeren ontmoeten jonge ondernemers
In het jong ondernemerschap ontmoeten leden van de JOGB jongeren van de ZLTO en leren over de agrarische sector.
8 december, 2022
31 december, 2022
Marieke van Beers neemt projectmanager Agro rol over van Liza Simons
Na vier jaar agrarisch ondernemers coachen, gaat Liza Simons zich richten op haar eigen boerderij. Per 1 januari neemt Marieke van Beers haar rol als projectmanager Agro over.
31 december, 2022

Samen met jullie kijken wij terug op een bijzonder jaar.

Ook in 2023 werken we samen aan een sterke Peelregio!

Fijne feestdagen toegewenst!