Beleef technologie op Hotspot Hightech Helmond – de Peel

Het tekort aan (technisch) talent is nog nooit zo groot geweest en de verwachting is dat dit de komende jaren alleen maar zal toenemen. Om dit tij te keren en om te laten zien hoe leuk techniek wel niet is, is 11 jaar geleden gestart met de Dutch Technology Week (DTW), dat inmiddels het Dutch Technology Festival heet. De basis van deze week is dat de bezoekers, veelal kinderen en jongeren, op de meest uiteenlopende locaties zien en beleven dat technologie fun is en oplossingen biedt voor vraagstukken in o.a. gezondheidszorg, mobiliteit en duurzame energie waar zij een bijdrage aan kunnen leveren. Als techniekregio bij uitstek heeft de regio Helmond – de Peel tijdens het Dutch Technology Festival ook een reuze interessant programma. Zo vindt op zaterdag 11 juni voor de 7de keer het grootse publieksevent “Hotspot Hightech Helmond – de Peel” plaats.

Hotspot Hightech Helmond- de Peel, strijkt jaarlijks op een andere locatie neer en zal dit jaar op zaterdag 11 juni van 10:00 – 16:00 uur plaats vinden bij de bedrijven Formula Air en Van Thiel United (beiden gelegen aan de Bosscheweg 36-38 te Beek en Donk). Hier bundelen die dag ruim 50 technologiebedrijven en onderwijsinstellingen uit de regio Helmond – De Peel hun krachten en presenteren samen wat technologie voor de regio betekent. We zorgen voor veel verschillende activiteiten, waarbij het draait om techniek ontdekken en beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Deze hotspot is onderdeel van de High Tech Ontdekkingsroute die bezoekers op 11 juni door heel de Brainport regio leidt. Op 6 verschillende hotspotlocaties binnen de Brainport regio geven technologiebedrijven een kijkje in de keuken.

Kom beleven en ervaren

De deelnemende bedrijven en onderwijsinstellingen zorgen voor interactief programma. Je kunt o.a. je eigen sieraad maken, een luchtraket bouwen of een wedstrijd zenuwspiraal spelen tegen een cobot. Kan jij het snelste een technisch voetbal dribbelparcours afleggen of zo snel mogelijk ontsnappen uit een escaperoom? YouTube, vloggen, social media…daar zit meer techniek achter dan je denkt! Maar ontdek ook welke school past bij een technische opleiding, leerlingen laten hun zelfgemaakte projecten zien. Ook wereldkampioenen Team Rembrandts en Solar Team Eindhoven zijn aanwezig, de 1 met hun winnende robot en de ander demonstreert de succesvolle zonneauto Stella Vie. Echt een dagje uit voor het hele gezin. Je gaat in ieder geval met een tas vol (zelfgemaakte) technische gadgets en mega veel ervaring naar huis.

Dutch Technology Festival

De roep om technisch talent blijft onverminderd groot. Voor jonge denkers en doeners zijn er volop mogelijkheden voor een relevante en interessante studie en/of baan in de techsector. Die boodschap staat centraal tijdens Dutch Technology Festival: hier geven we technologie letterlijk én figuurlijk het hoofdpodium. Hightech is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. En daar zijn we ontzettend trots op! Om dit trotse gevoel te delen werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan een festival vol met technologische verrassingen.

Programma

Het volledige programma zien of meer weten over de Dutch Technology Festival? Kijk dan op www.dutchtechnologyfestival.nl voor het volledige programma of volg de activiteiten in de regio Helmond-De Peel via www.hightechhelmonddepeel.nl en volg @HightechHelmondDePeel op social media.

Deel dit bericht!
Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om nieuws, inzichten of ideeën te ontvangen.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.