Het begint met het leggen van verbinding

Als accountmanager bij Senzer, dat deelneemt aan Innovatiehuis de Peel, probeert Erik Jansen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt bij elkaar te brengen. Ook binnen het Innovatiehuis de Peel gaat hij proberen de verbindende schakel te zijn tussen de verschillende partijen.

Samen de weg vinden; dat moet volgens Erik (35) hét sterke punt zijn van het Innovatiehuis de Peel. “De samenwerking tussen alle partijen die meedoen aan het Innovatiehuis de Peel levert ongetwijfeld vraagstukken op. Binnen het brede netwerk dat ontstaat gaan we, door slim gebruik te maken van alle kennis binnen het netwerk, proberen oplossingen daarvoor te vinden.”

Erik, die vijf jaar binnen de organisatie werkt, noemt een voorbeeld. “Stel, een ondernemer uit het netwerk geeft aan dat hij een huisvestingsprobleem heeft. Ik kan die dan in contact brengen met de betreffende participerende gemeente in de Peelregio. De aard van de vraag staat weliswaar wat verder af van de dingen die ik bij Senzer doe, maar alles begint met het leggen van verbinding. Daarvoor is een netwerkorganisatie als het Innovatiehuis de Peel natuurlijk erg geschikt.”

“Anders is het”, zo vervolgt de Wijchenaar, “als een partij een vraagstuk op het gebied van personeel en organisatie heeft. Daarin kan Senzer natuurlijk direct iets betekenen. In die situatie zijn de lijnen een stuk korter en kan ik nóg efficiënter optreden.”

De dertiger is hoorbaar enthousiast over het Innovatiehuis de Peel. “Door slim te netwerken blijft iedereen op de hoogte van de laatste trends. Zo kunnen we snel inspelen op ontwikkelingen. En ook voor mij persoonlijk is dit natuurlijk een erg mooie uitdaging. Het helpt mij om inzichten in de regio te krijgen, dus ik kan er zelf ook sterker van worden.”

Erik zal in Gemert-Bakel en Laarbeek gaan opereren. Hij krijgt hulp van drie collega’s, die andere gebieden bedienen. Dat zijn Ton Cranenbroek (Helmond), Meta Visser (Someren, Asten en Deurne) en Linda Koolhaas (Geldrop, Mierlo en een deel van Helmond).

Erik Jansen
Accountmanager Werkgeversdienstverlening Senzer

Deel dit bericht!