Bestelportal gelanceerd voor aspergetelers tijdens Coronacrisis

Tijdens de Coronacrisis ontstaan er diverse intiatieven van ondernemers die andere ondernemers helpen in deze turbulente tijd. Het Innovatiehuis sprak met Vincent Deenen, algemeen directeur van Limgroup en initiatiefnemer van ‘Asperges wachten niet’. Hij ontwikkelde een bestelportal waar aspergetelers hun asperges online rechtstreeks aan de consument kunnen verkopen voordat het aspergeseizoen voorbij is.

‘Wij hebben dagelijks contact met aspergetelers en horen dat ze zich enorme zorgen maken. Asperges wachten de coronamaatregelen niet af. Ze moeten nu geoogst worden en in juni is het seizoen alweer voorbij. Daarom moet er een oplossing gevonden worden. Wij willen ons steentje bijdragen om de telers te helpen. Ik heb daarom een aantal partijen benaderd die zich samen met ons daarvoor willen inzetten. Een grote uitdaging voor de telers is dat ze een nieuwe afzetmarkt nodig hebben nu alle horeca gesloten is. Daarom hebben we in korte tijd een bestelportal gelanceerd. Een platform waar de teler zijn product kan aanbieden en waar de consument eenvoudig de lekkerste asperges, rechtstreeks bij de teler, kan bestellen. Een echte win-win situatie.’

Elkaar helpen

Het initiatief is geheel belangeloos opgezet en zonder verdienmodel voor de betrokken partijen. ‘We doen dit écht om bedrijven uit onze sector, die het moeilijk hebben, te helpen. Het zijn vaak hardwerkende ondernemers die nooit de noodzaak hadden om zich met online verkoop bezig te houden. Door ze nu dit platform te bieden, creëren we een extra kanaal voor de telers. Naast de bestelportal gebruiken we facebookpagina ‘Aspergetijd’ om de consument te verleiden om asperges te gaan eten.’ Deenen vervolgt: ‘Vanuit de overheid krijgen we het verzoek om thuis te blijven. Laten we dan zorgen dat we ons thuis eens extra gaan verwennen met lekker en gezond eten. Wat is er dan mooier in deze tijd van het jaar om verse asperges, direct van de teler, te kunnen eten. Een mooie tip voor Pasen. Eet smakelijk!’ aldus Deenen.

Aanmelden als aspergeteler

Ben je aspergeteler en ben je op zoek naar een extra manier om je producten te verkopen meld je dan aan voor het bestelportal. Neem telefonisch contact op via 085 876 9884 of stuur een mail naar info@ticketcrew.nl.

Deel dit bericht!