Boeren van de Peel staan samen sterk

De agrarische sector is volop in beweging. Juist in deze tijd van de Coronamaatregelen en de stikstofcrisis, willen agrarisch ondernemers zichzelf op een positieve manier aan de buitenwereld laten zien. Onder de naam ‘Boeren van de Peel’ bundelen boeren hun krachten en laten samen met Innovatiehuis de Peel zien wat er achter gesloten staldeuren gebeurt.

Dat doen ze door hun verhalen te delen op de website www.boerenvandepeel.nl. Hier stellen de aangesloten agrariërs zich voor en vertellen wat hun bedrijf doet. Initiatiefneemster Ans Ploegmakers vertelt: ‘We zijn allemaal lokale ondernemers en willen laten zien hoe ontzettend mooi onze agrarische sector is. Passie en liefde voor onze dieren en gewassen binnen onze bedrijven is een belangrijke drijfveer om te ondernemen zoals we dat doen.’

Volgende generatie

Ans komt uit een agrarische ondernemersfamilie en is geboren op een melkveebedrijf. Haar broer heeft thuis het bedrijf inmiddels overgenomen, de derde generatie binnen dit familiebedrijf. Ans: ‘Onlangs vertelde mijn dochter aan een vriendinnetje dat ze een koe had gemolken. Hierop vroeg het vriendinnetje waarom bij ons de melk uit een koe kwam, want dat kwam bij hun thuis uit de winkel. Daarom ben ik met Boeren van de Peel begonnen. Om ook de volgende generatie te vertellen waar ons voedsel vandaan komt.’ Mede-initiatiefnemer John van Veggel helpt Boeren van de Peel om op een positieve manier in de media te komen. Ans: ‘Als uitgever van lokale kranten in de Peel is John een belangrijke mediapartner voor ons. Door samen op een eerlijke manier te schrijven over het werk dat wij doen, verbeteren we het imago van alle agrarische ondernemers in de Peel.’

Samen sterk

De kracht van Boeren van de Peel is samenwerken. Liza Simons, projectmanager Agro bij het Innovatiehuis legt uit: ‘Samen sta je als ondernemer sterker. Vanuit ons netwerk verbinden wij agrarisch ondernemers en helpen hen met innoveren. Deze website biedt boeren een platform om zichzelf te laten zien. Aan hun buren, bedrijven en burgers. Zo maken wij zichtbaar wat er op agrarisch gebied in de Peel gebeurt en ontstaan er nieuwe verbindingen en innovaties. Daar worden we allemaal sterker van!

Aanmelden

Ben jij boer en wil jij jouw verhaal delen? Sluit je aan bij Boeren van de Peel! Neem contact op info@boerenvandepeel.nl.

Deel dit bericht!