Circulaire keuken wint Brabantse Circulaire Innovatie Top 20

Een Brabantse circulaire economie is een economie die ondernemers nieuwe kansen biedt. Om nieuwe circulaire ideeën met een groter publiek te delen organiseerde VNO-NCW Brabant Zeeland en de Provincie Noord-Brabant de Brabantse Circulaire Innovatie Top 20. Een van de genomineerden was reststromenplatform Indusym waar Innovatiehuis de Peel ook bij betrokken is als partner. 

De Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 brengt initiatieven in beeld die tot de verbeelding spreken en laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Noord-Brabant. Maar liefst 38 ideeën werden aangemeld. De bekendmaking vond op 2 februari plaats tijdens de Week van de Circulaire Economie.

InduSym in de Top 20

Tijdens een speciale live-uitzending kwamen alle 20 genomineerden aan bod. Een van de genomineerden was InduSym, een project waar ook Innovatiehuis de Peel bij betrokken is. Met een circulariteitsscan brengen zij de reststromen van bedrijven in kaart. Aan de hand hiervan ontwikkelen ze alternatieve, duurzame verwerkingsmethoden. Zo kunnen bedrijven en bedrijventerreinen verduurzamen en optimaliseren, met als ultiem doel 100% circulaire bedrijventerreinen.

En de winnaar is…

De hoofdprijs ging echter naar een bedrijf buiten de Peel regio. Winnaar Chainable ontwikkelde de eerste echte circulaire keuken. Een Brabants product, speciaal ontworpen voor woningcorporaties en institutionele beleggers. Alle materialen en componenten die gebruikt worden, blijven circulair door refurbishment, remanufacturing en recycling.  De ondernemers  van Chainable winnen een bedrag van € 5000 en krijgen twee dagen begeleiding vanuit de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) voor de verdere ontwikkeling van hun circulaire innovatie.

Meer weten over circulaire innovatie? Bekijk de volledige Brabantse Circulaire Innovatie Top 20 of neem contact op Rob Bogman, projectleider bij Innovatiehuis de Peel.

 

 

 

 

 

Deel dit bericht!