Cybersecurity bijeenkomst zet Deurnese ondernemers aan het denken over eigen digitale beveiliging

Meer dan 20 Deurnese ondernemers en medewerkers van lokale mkb’s bezochten op 12 oktober de cybersecurity bijeenkomst op het Green Valley Estate in Deurne. De bijeenkomst, georganiseerd door digimakelaar Florence Bongers van Innovatiehuis de Peel, was een groot succes. Na deze eerste editie in Deurne, volgen er meer in andere Peelgemeenten.

‘Een cyberaanval kan iedereen overkomen’, legt Florence uit. ‘Het is een groot risico voor mkbs, daarom willen we bedrijven hiervan bewust maken.’ Het overkwam ook Hoppenbrouwers Techniek. Marcel de Boer vertelde over gijzelsoftware waar zij mee te maken kregen. Hierbij werd gelukkig geen informatie gestolen, maar dit leidde wel tot veel werk en een grote kostenpost. Daarnaast sprak Jacco van der Klok namens het Digital Trust Centre (onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat). Het DTC helpt organisaties met advies en tools om veilig digitaal te ondernemen.

Workshops over tweefactor authenticatie en het belang van backups

Na de presentaties, was het tijd voor de praktijk. Mark van den Heuvel van Roma ICT leidde twee workshopsessies over tweefactor authenticatie en backups maken. Deelnemer Ivo Kuijpers, controller bij Movico, maakte veel aantekeningen. ‘Ik heb hier vandaag een aantal goede tips gekregen, waarmee ik aan de slag. Goede IT beveiliging is belangrijk voor ons, om te voorkomen dat gevoelige informatie naar buiten komt.

Volgende bijeenkomsten

Florence kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst. ‘Naast een goede opkomst, is er ook interesse getoond vanuit andere Peel gemeenten. Wij gaan dit concept verder uitbouwen om nog meer ondernemers te informeren over cybersecurity. De volgende bijeenkomst vindt waarschijnlijk plaats in Someren. Meer informatie hierover volgt!’

Deel dit bericht!