Deel materialen, middelen en diensten met andere ondernemers op het deelplatform van InduSym

Om ondernemers uit de Peel te verbinden tijdens de Coronacrisis, ontwikkelden Stichting InduSym en Innovatiehuis de Peel een gratis online deelplatform. Hier kunnen ondernemers elkaar helpen door materialen, middelen en diensten uit te wisselen en tot nieuwe samenwerkingsverbanden te komen.

‘Het is een onzekere tijd voor ondernemers’, stelt Peter de Witte, directeur van het Innovatiehuis. ‘De ene ondernemer zit door de Corona maatregelen met voorraden die hij nu niet kan leveren, de andere ondernemer heeft een bedrijfsbus die stil staat op de oprit. Samen met Stichting InduSym hebben wij een online deelplatform opgericht om ondernemers met elkaar te verbinden. Het platform blijft ook na de crisis actief om bedrijven te helpen bij de transitie naar een circulaire economie.’

Delen van middelen en diensten

Bij InduSym was het al mogelijk om grondstoffen en reststromen te delen. Op het deelplatform kunnen nu ook materialen, middelen en zelfs personeel gedeeld worden. Bijvoorbeeld parkeerruimte waar anderen (tijdelijk) gebruik van mogen maken. Een vorkheftruc die nu niet vaak gebruikt wordt. Of een schrobmachine die nu minder vaak gebruikt wordt omdat iedereen thuiswerkt. Ook mogen er oproepen geplaatst worden voor personeel waar tijdelijk geen werk voor is of voor bedrijven waar juist extra handen nodig zijn. Het platform is ook de plek voor nieuwe samenwerkingen. Denk hierbij aan het samen inkopen van een cursus of het laten uitvoeren van een kwaliteitscontrole bij jouw bedrijf en een ondernemer uit dezelfde gemeente. Dit bespaart tijd, kilometers en kosten!

Aanmelden

Wil jij als ondernemer in deze roerige tijden een steentje bijdragen aan het lokale bedrijfsleven of kun je zelf wat extra hulp gebruiken? Meld je aan voor het gratis online deelplatform van InduSym en geef aan wat je kunt bieden of waaraan je behoefte hebt.

Heb je vragen? Neem dan contact op met InduSym via info@indusym.nl.

Deel dit bericht!