Eerste boerin aan de slag via Baan zoekt Boer

Vandaag is een bijzondere dag! Het is namelijk de eerste werkdag van Chantal bij haar nieuwe werkgever. Zij is de eerste boerin die via Baan zoek boer aan werk is geholpen. Dit deden we in samenwerking met Filias, Techniekcentrum Brainport en ZLTO van Werk naar Werk. Heel veel werkplezier toegewenst Chantal!

Over Baan zoekt boer

Baan zoekt boer is er voor oud-boeren die door veranderende wet- en regelgeving of om andere redenen gestopt zijn met hun boerenbedrijf. Zij beschikken over veel skills beschikken die ook buiten hun sector van toegevoegde waarde zijn. Het probleem is echter dat ze nooit gesolliciteerd hebben en vaak niet over het juiste papiertje beschikken.

Voor agrarische ondernemers is het een grote stap om te gaan werken voor een baas. Wij helpen ze daarbij. Als Innovatiehuis De Peel geloven wij dat boeren met hun praktische insteek en jarenlange ervaring als ondernemer van grote waarde zijn voor de arbeidsmarkt.

De veranderingen in de agrarische sector en het tekort aan werknemers in de techniek waren voor Innovatiehuis De Peel aanleiding om contact te leggen met de netwerken van haar partners: werving- en selectiebureau Filias. Oprichter Angelina den Otter vertelt: ‘wij kijken niet alleen naar de kwalificaties van een werkzoekende qua opleiding. Wij zoomen vooral in op de persoon zelf. Dat is wat ons betreft veel belangrijker. Een papiertje zegt ons niet zoveel.’

Ook (ex-) boer en op zoek naar werk?

Vier keer per jaar organiseren we Baan zoekt boer bijeenkomsten. Waarbij we boeren werkgevers met elkaar in contact brengen. Ben jij een agrarisch ondernemer die op zoek is naar werk? En kun jij hierbij wat hulp gebruiken? Neem dan voor meer informatie contact op met Liza Simons, Projectmanager Agro bij Innovatiehuis De Peel.

Deel dit bericht!