Fieldlab de Peel ontvangt officieel predicaat Smart Industry Fieldlab

In 2019 sloegen negen mkb’s, de Peelgemeenten en Innovatiehuis de Peel de handen ineen. Samen richtten ze een ‘fabriek van de toekomst’ op waar bedrijven konden experimenteren met smart industry ontwikkelingen, slimme productiefaciliteiten en smart data innovaties. Deze testomgeving is nu een officieel erkend Smart Industry Fieldlab. Dat biedt nog meer mogelijkheden voor kennisuitwisseling.

Een Smart Industry Fieldlab is een praktijkomgeving waar Smart Industry oplossingen (slimme producten, nieuwe productieprocessen en diensten) worden ontwikkeld, getest en geïmplementeerd. Aan deze criteria voldoet het Fieldlab De Peel helemaal, aldus Peter de Witte, directeur van Innovatiehuis de Peel. ‘In onze aanvraag voor erkenning als Smart Industry Fieldlab hebben we onze meerjarenplannen en lopende projecten beschreven. Ook de samenwerking met onderwijspartijen om onze kennis te verspreiden, in het kader van leven lang leren, is hierin benoemd.’

Samen klaar voor de toekomst

Het predicaat werd uitgereikt door Egbert-Jan Sol, programmadirecteur van het Smart Industry programmabureau. ‘Dit regionale fieldlab voldoet inderdaad aan alle eisen. De testomgeving biedt lokale bedrijven de gelegenheid zich klaar te maken voor de toekomst door samen te experimenteren met smart industry oplossingen.’ Met de officiële status van Smart Industry Fieldlab sluit de Peel zich aan bij het netwerk van 40 Fieldlabs die onderling ook weer kennis uitwisselen.

Meer weten over Smart Industry Fieldlab de Peel? Interesse in deelname om jouw maakbedrijf klaar te maken voor de toekomst? Neem dan contact met ons op.

Deel dit bericht!