Filias zoekt ex-boeren voor banen in de techniek

Om als boer definitief de deuren van je bedrijf te sluiten, is vaak een enorme stap. En wat ga je daarna doen? Innovatiehuis de Peel en Filias helpen ex-boeren met het project Baan zoekt boer aan een nieuwe baan in bijvoorbeeld de techniek. Daar zitten werkgevers te springen om ex-boeren met de juiste werkmentaliteit.

Accountmanager Sara Brouwers van Filias zoekt agrariërs die het boerenleven hebben afgesloten en openstaan voor een nieuwe uitdaging. ‘Boeren weten vaak niet, wat ze allemaal aan competenties in huis hebben’, vertelt Sara. Bij werving- en selectiebureau Filias kijken ze verder dan het C.V. ‘De persoonlijke eerste kennismaking is het belangrijkst. Dan kom je er soms pas achter dat iemand zelf zijn eigen stallen gebouwd heeft. Dan weet ik: deze boer heeft veel technische kennis. Dat iemand niet over alle diploma’s beschikt, is dan ook geen bezwaar. Veel werkgevers zijn bereid om nieuwe medewerkers een vakgerichte cursus te laten volgen.

Boeren weten wat hard werken is

Naast kennis en kunde, gaat het veel werkgevers om de juiste mentaliteit. En als iemand weet wat hard werken is, dan zijn het boeren wel! Liza Simons van het Innovatiehuis bracht Sara in contact met Bas Leenders, directeur van Leenders RVS Industrie. ‘Een werkgever zoals Leenders kijkt, net als wij, verder dan een profiel of C.V.  We hebben nu twee vacatures bij Leenders uitstaan, waar voormalige boeren heel goed op zouden passen. De functies zijn nu nog voor lasser en monteur, maar Leenders gaat in de toekomst al hun mensen opleiden om allround te worden. Zo kunnen boeren perfect instromen.’

Klaar voor een nieuwe uitdaging

Sara sprak een aantal boeren, die de staldeuren nog aan het sluiten zijn. ‘Dat is vaak niet gemakkelijk. Het leeghalen van het erf, afwikkelen van de administratie en de emotie zorgen er soms voor dat boeren nog niet helemaal klaar zijn voor een volgende stap.’ Sara’s advies is dan ook om hier goed te tijd voor te nemen. Wanneer boeren klaar zijn voor een nieuwe uitdaging, komt zij heel graag met hen in contact. ‘Ik maak graag kennis met ex-boeren die toe zijn aan een nieuwe baan. Die fulltime beschikbaar zijn en affiniteit hebben met techniek. Onze werkgevers zitten om jou te springen!

Ook (ex-) boer en op zoek naar werk?

Ben jij boer en op zoek naar een andere baan? In de techniek zijn volop kansen! Op 13 mei organiseren wij een Baan zoekt Boer kennismakingsbijeenkomst. Lees meer en kom ook!

Deel dit bericht!