Foodstarter helpt jouw idee in bedrijf

Foodstarter is een accelerator voor startende ondernemers die een concreet idee op het gebied van food, groot willen maken. Wij spraken oprichter Dirk van Ledden tijdens de opening van Foodstarters nieuwe locatie bij Helicon in Helmond.

‘Hier, op deze professionele probeerplek, komen startende ondernemers uit de hobbykeuken en in bedrijf’, vertelt van Ledden trots. ‘We bieden onze leden toegang tot een professionele test- en ontwikkelplek. In een keuken staat professionele apparatuur zoals een droogopslag en walk-in koelkast en vriezer. Ook is er kantoorruimte beschikbaar en kunnen hier evenementen georganiseerd worden. In onze keuken en met ondersteuning vanuit het foodnetwerk in Helmond en Brainport kunnen ondernemers een snelle stap vooruitzetten.’

Leden

Foodstarter zelf is sinds 2018 in bedrijf. ‘Eerder hielpen wij UPPRINTING FOOD met het maken van een goede opstart’, vervolgt van Ledden. ‘Zij maken food concepten van overgebleven voedsel met 3D printing. Wij hebben initiatiefneemsters Elzelinde van Doleweerd en Vita Broeken ondersteund met de ontwikkeling en productie van printpasta’s voor de 3D printers. Een ander mooi concept is Duurzame Kost. Zij produceren in gebouwen groente, fruit en vis op duurzame wijze door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij helpen hen om de producten op smaak te maken en in de juiste hoeveelheid samen te stellen, etiketteren en vermarkten.

Meer dan een keuken

Naast onze keuken en ruimtes op onze locatie, wijzen we ondernemers ook de weg. We coachen hen op het gebied van ondernemerschap, productontwikkeling en helpen met funding. Bijvoorbeeld bij het schrijven van een businessplan, het positioneren van een concept en het aanvragen van subsidies. En heeft een ondernemer geen keuken nodig? Dan is er een lidmaatschap op maat om het product naar de markt te brengen.

Samen met het Innovatiehuis

Voor Innovatiehuis de Peel zijn wij het eerste aanspreekpunt als gaat om Food. Is er een initiatief in de Peel dat raakvlakken heeft met food en innovatie, dan hebben wij contact om te kijken hoe we dit gezamenlijk verder kunnen brengen en versterken.’

Heb jij een idee voor een nieuw foodconcept? En wil je dit verder ontwikkelen en op de markt brengen? Bezoek de Foodstarter website en neem contact op met Dirk van Ledden.

Deel dit bericht!