Global Goals Deurne Kick off op zondag 26 juni

Op zondag 26 vindt op de Markt in Deurne de Global Goals Deurne Kick-off plaats. Het programma start om 13.00 uur. De kick-off is de opmaat naar het Global Goals Deurne Festival dat plaatsvindt op zondag 18 september. Iedereen is welkom om te zien en ervaren hoe Deurne samenwerkt aan een duurzame toekomst.

Het Platform Global Goals Deurne werkt aan bewustwording en nodigt uit tot nog meer samenwerking aan een duurzame toekomst.Bij dit initiatief zijn diverse partijen uit de Gemeente Deurne betrokken: ondernemers, onderwijs en wetenschap, de overheid, maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties. Onder andere CDA Kamerlid Inge van Dijk, Jade van der Linden (Groen Links en lid provinciale staten) en wethouder Tom Oomen verlenen hun medewerking aan de Kick-off.


Politiek Jongeren Terras

CDA Kamerlid Inge van Dijk zal het Fair Trade keurmerk uitreiken aan diverse parochies in Deurne.  Jade van der Linden van Groen Links en lid van de Brabantse Provinciale gaat in discussie met jongeren op het Politiek Jongeren Terras samen met de Deurnese wethouder Tom Oomen. Ook zullen mensen van de vele organisaties die een zogeheten Global Goalteam hebben opgezet, iets vertellen over hun Goal.

Muziek

Er zijn optredens van diverse artiesten, waaronder Bill Henry, Pernilla Stokmans-Koolen en leerlingen van het Willibrord Gymnasium. Als speciale gast komt Ernst de Corte, zanger en zoon van de in Deurne bekende Jules de Corte. Hij zingt sinds een paar jaar de liedjes van zijn overleden vader met teksten die nog steeds heel actueel blijken te zijn en passen bij de Global Goals.

Over Global Goals

De Global Goals, of SDG’s in het Engels: Sustainable Development Goals, zijn 17 doelen voor alle mensen en de hele wereld. Ondersteund door de Verenigde Naties. Ze zijn samengesteld door gewone mensen uit alle landen van de wereld en ondertekent door alle 193 regeringsleiders.

De Global Goals Deurne Kick Off vindt zondag 26 juni plaats op de Markt in Deurne en duurt van 13.00 tot 16.00 uur.

Deel dit bericht!