Helmond Stagestad 2018 een groot succes

Helmond Stagestad 2018 een groot succes: dank aan alle deelnemende bedrijven!

De vijfde editie van Helmond Stagestad zit er weer op. Een kleine 260 leerlingen van het Dr. Knippenberg College en het Carolus Borromeus College hebben in maart en april 2018 snuffelstages gevolgd bij ruim 50 bedrijven. De VMBO-3-leerlingen hebben zo een beter beeld van de regionale arbeidsmarkt gekregen, terwijl de bedrijven zich hebben gepresenteerd aan -wie weet?- hun toekomstige werknemers. Win-win en nog leuk ook….

Deze mooie lustrum-mijlpaal is alleen mogelijk geweest dankzij de inzet van de deelnemende bedrijven en instellingen. Dank gaat daarnaast ook uit naar de initiatiefnemers, werkbedrijf Senzer, OMO Scholengroep Helmond en VNO-NCW Brabant Zeeland voor de organisatie. En naar alle leerlingen natuurlijk voor hun enthousiaste deelname.

Doel
Doel van Helmond Stagestad is het leggen van verbinding tussen onderwijs en bedrijfsleven in de regio Helmond/Peelland. Het verbeteren van de aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt is een zeer actueel en groot maatschappelijk thema. Mooi om te zien dat alle deelnemende bedrijven hier het belang van inzien.

Meedoen in 2019
Het concept wordt verder uitgebreid. Bedrijven en organisaties die ook in 2019 mee willen doen, kunnen alvast een mailtje sturen aan helmondstagestad@senzer.nl. Dan maken we van 2019 ook weer een mooi succes. Zo brengen we onderwijs en bedrijfsleven weer een stapje dichter bij elkaar. Meer informatie is te vinden op de website van Helmond Stagestad.


Leerlingen lopen mee bij twee van de 50 deelnemende organisaties: Driessen HRM en AAE Mechatronica

Deel dit bericht!