HiBoer geeft vijf tips om de online zichtbaarheid van jouw boerderij te vergroten

Op 6 april vond de eerste online marketing webinar van HiBoer en Innovatiehuis de Peel plaats. Vijftien agrarisch ondernemers leerden hoe ze ook tijdens de coronacrisis online zichtbaar blijven. Organisator Miranda Verberne blikt terug op de bijeenkomst en geeft vijf tips voor ondernemers.

‘Het doel van de webinar was om boeren concrete tips te geven over het inzetten van online media’, vertelt Miranda. ‘Als agrarisch bedrijf dat afhankelijk is van bezoekers of klanten, kun je haast niet meer zonder sociale media. Hier werf je klanten en bind je jouw doelgroep aan je bedrijf. Het is ook een goede manier om contact te houden met klanten en om meer informatie over klanten te verzamelen.’

Vijf tips

Tijdens de workshop gaf HiBoer vijf praktische tips om de online zichtbaarheid van je boerderij te vergroten.

  1. Zoek de interactie op. Stel vragen of vraag om reacties. Zo zie je welke berichten gelezen worden en door wie. Op deze manier kom je dichter bij je klanten en krijg je een beter idee van hun wensen.
  2. Bespaar kosten en zet in op online communicatie. Door de inzet van online marketing ben je minder afhankelijk van dure platform sites en advertenties.
  3. Vertel jouw unieke verhaal. Het in beeld brengen van jezelf, jouw gezin en betrokken personeel maken jouw verhaal warmer en persoonlijk.
  4. Deel foto’s. Foto’s van jouw omgeving of jouw werk op de boerderij geven klanten een beeld van wat jij kunt bieden.
  5. Kruip in de huid van jouw doelgroep en laat jezelf meer zien!

Aan de slag

Wil jij ook aan de slag met online marketing en communicatie? Voor multifunctionele landbouwondernemers ontwikkelde HiBoer een E-werkboek. In het werkboek vergroot je aan de hand van een stappenplan jouw online zichtbaarheid. Het werkboek kost €19,00 en kun je bestellen door te mailen naar info@hiboer.nl. Meer weten over online communicatie voor jouw bedrijf? Bezoek de HiBoer website en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Deel dit bericht!