Maak jouw bedrijf digitaal weerbaar en doe mee aan de pilot van DTC Informatiedienst

Hoe veilig zijn jouw bedrijfsdata? Veel ondernemers worden onverwachts getroffen door cyberaanvallen. Hierdoor kan gevoelige bedrijfsinformatie naar buiten gaan en potentieel grote schade aanrichten. Om ondernemend Nederland digitaal weerbaar te maken, organiseert het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een nieuwe service: de DTC Informatiedienst. Om deze nieuwe dienst te verbeteren en verder vorm te geven, start het DTC een pilot waarin 40 bedrijven deze service als eerste kunnen ervaren.

In de pilot  zal het DTC controleren of bedrijfsgegevens – zoals IP-adressen – voorkomen in dreigingsinformatie. Wanneer dit het geval is, wordt de pilotdeelnemer op de hoogte gesteld van deze specifieke dreiging. Door mee te doen aan de piloot vergroot je de cyberweerbaarheid van je bedrijf aanzienlijk. Je ontvangt immers een notificatie wanneer er voor jouw bedrijf specifieke dreigingsinformatie is. Dat maakt dat je tijdig kunt reageren en de schade kunt voorkomen of beperken. Zo verhoog je de veiligheid in de keten van je bedrijf.

Aanmelden

Veertig bedrijven kunnen kosteloos deelnemen aan de pilot. Wil je weten of jouw bedrijf voldoet aan de voorwaarden voor deelname? Bezoek voor meer informatie over deze pilot de DTC website. Wees er snel bij, aanmelden kan tot 17 september.

Deel dit bericht!