Meet de maatschappelijke waarde van jouw bedrijf met de Social Handprint

Wat is de maatschappelijke waarde van jouw bedrijf? Wat draagt jouw bedrijf bij aan de samenleving? Wat is jouw ecologische voetafdruk? Wat geef jij terug aan je omgeving? De Social Handprint is een tool waarmee de maatschappelijke waarde van jouw bedrijf wordt gemeten. Hiervoor worden de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties gebruikt. 

Met de Social Handprint…

  • Zie je in één overzicht waar kansen liggen om jouw maatschappelijke waarde te vergroten
  • Kun jij aan klanten en stakeholders laten zien wat de  social impact van jouw bedrijf is op de samenleving. Bijvoorbeeld bij aanbestedingen en tenders.
  • Kun je je onderscheiden als werkgever door (toekomstige) werknemers te laten zien wat je teruggeeft aan de maatschappij.

Doe mee aan de Pilot

De Social Handprint is ontwikkeld door MAEX. Met deze pilot willen zij de scan door ontwikkelen voor het midden-en en kleinbedrijf. Voor deze pilot zoeken zij dienstverlenende MKB-bedrijven uit: Advies & Consultancy / Accountancy / Ingenieursbureau’s / IT / Facilitair / Transport / Installatie / Horeca. Meedoen aan de pilot? Meld je hier aan!

Wat houdt deelname aan de pilot in?

Een afspraak met een medewerker van MAEX die goed zicht heeft op al jullie maatschappelijke en duurzame acties: van duurzame inkoop tot hoe jullie mobiliteit wordt ingevuld. Deze afspraak zal ongeveer een uur duren. Tijdens het consult loop je samen stap voor stap samen door de vragenlijst die de basis vormt voor de impactmeting. We laten je na afloop van het gesprek graag een dummy zien van hoe de uiteindelijke Social Handprint er uit kan gaan zien. De verzamelde data worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van de pilot. Er worden geen persoonsgegevens verwerkt of opgeslagen. Op basis van de testrondes, jouw wensen en eisen verbeteren we de tool wat betreft vorm, inhoud en functionaliteit.

Aanmelden

Wil jij weten wat de maatschappelijke waarde is van jouw bedrijf en waar de kansen liggen om die te vergroten? Doe dan mee aan de pilot. Meld je hier aan!

Deel dit bericht!