Officiële aftrap ‘Veehouderij van de toekomst’

Tijdens het werkbezoek van gedeputeerde Martijn van Gruijthuijsen aan MS Schippers presenteerde ‘Veehouderij van de toekomst’ haar plannen voor de ontwikkeling van een duurzame stal. In januari start de bouw van de eerste stal op de proefboerderij.

‘Veehouderij van de toekomst is een consortium’ legt Twan de Bie, directeur van Jabba Mest, uit. Innovatiehuis de Peel verbond RobaLab uit Deurne en technologiepartner Intemo met de agrarische ondernemers. Onder leiding van VNO-NCW Brabant Zeeland ontwikkelen de partijen samen een duurzame stal. Huub Fransen van mengvoerbedrijf Fransen Gerrits vult aan: ‘Ons doel is het ontwikkelen van een innovatieve en toekomstbestendige stal, die vooruitloopt op de huidige wetgeving. Dit doen wij voor de boer, dierenwelzijn, onze omgeving en de economie. Met innovatieve mestverwerking, dagelijkse ontmesting, betere dierenvoeding, verbeterde hygiëne, effectieve luchtbehandeling en real-time metingen van emissie.’

Werkbezoek

Tijdens het werkbezoek staat innovatie hoog op de agenda. ’Voor mij is dit dé gelegenheid om in de praktijk te kijken wat er in de provincie speelt, aldus Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde van provincie Noord-Brabant. Na het officiële moment, neemt van Gruijthuijsen de tijd om in gesprek te gaan met de aanwezigen.

Proefboerderij

‘In januari  beginnen we met het maken van een proefopstelling op onze boerderij De Hoeve’, vertelt Mark Schippers. Mark is samen met zijn broers Harrie en Guus de tweede generatie die MS Schippers aanstuurt. ‘Met onze vijf proefboerderijen, willen wij een Brabantse proeftuin zijn voor duurzaam veehouden’. De ambitie is om de veehouderij van de toekomst uit te rollen door heel Nederland en daarbuiten.

Deel dit bericht!