Projectmanager Food Anke van den Heuvel gaat naar Den Haag

Twee jaar geleden stond Anke van den Heuvel als Projectmanager Food aan de wieg van het Innovatiehuis. Per 1 juni start zij in een nieuwe functie bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in Den Haag. Anke blikt terug op haar tijd bij en de ontwikkeling van Innovatiehuis de Peel.

Netwerkorganisatie

‘In het begin was het aftasten wat de meerwaarde van het Innovatiehuis zou kunnen zijn voor de Peelregio’, legt Anke uit. ‘Ik ben er trots op dat we in twee jaar tijd zijn gegroeid tot de netwerkorganisatie die we vandaag zijn. In mijn rol als projectmanager Food had ik door ons netwerk een goed overzicht van initiatieven van overheden en (kennis)instellingen in de regio. Vervolgens kon ik ondernemers hierop laten aansluiten. Mijn rol was het delen van kennis, bewustwording creëren over mogelijkheden en netwerken met elkaar verbinden. Een mooi voorbeeld van een project waar ik trots op ben zijn de ‘Eat This’ bijeenkomsten die in de Peel zijn georganiseerd. Hier kwamen boeren en food ondernemers samen om na te denken over nieuwe ideeën, concepten en verdienmodellen. Binnen dit project hebben we als Peel gezamenlijk opgetrokken’.

Toekomst

‘Ik blijf mij inzetten voor de regio’, vervolgt Anke. ‘In mijn nieuwe adviseursrol bij het directoraat-generaal bedrijfsleven en innovatie zorg ik ervoor dat het landelijke agro- en foodbeleid goed aansluit op de praktijk in de regio Noord-Brabant en Limburg. Ik blijf dus actief in dezelfde sector, maar dan vanuit een bredere rol.

Opvolger

Momenteel zoekt Innovatiehuis de Peel een nieuwe Projectmanager Food. Op de vraag wat Anke haar opvolger wil meegeven, twijfelt ze geen moment: ‘bij het Innovatiehuis is naast kennis delen en verbindingen leggen, het heel erg belangrijk om ‘witte vlekken’ te gaan identificeren. Hiermee bedoel ik het zien van kansen en mogelijkheden om tot innovaties te komen voor het bedrijfsleven in de regio. Mijn advies aan mijn opvolger is dan ook: wees niet bang, maar ga samen projecten draaien. Al doende leer je samen en kom je tot nieuwe kansen!’

Deel dit bericht!