Projectmanager Liza Simons verbindt agrarisch ondernemers

Liza Simons is Agro projectmanager bij Innovatiehuis de Peel. Zij verbindt agrarisch ondernemers onderling en buiten de sector. Daarnaast begeleidt zij boeren met nieuwe ideeën en stimuleert innovatie. We vroegen Liza naar haar achtergrond en visie op veranderingen binnen de agrarische sector.

Liza woont en werkt op haar eigen melkveebedrijf in De Mortel (gemeente Gemert-Bakel). ‘Ik heb niet alleen de bedrijfsovername meegemaakt, maar ook de omschakeling naar weidegang en robot melken’, vertelt Liza. Het beroep van boer is volop in beweging. Sommige boerderijen sluiten de stalduren, er wordt kritisch gekeken naar de impact van veehouderij op het milieu en de manier van voedsel produceren verandert. Kennisuitwisseling, netwerken en ondernemerschap wordt voor boeren steeds belangrijker. Innovatiehuis de Peel staat klaar voor boeren uit de regio.

Verbinden binnen en buiten agro

Een project waar Liza trots op is, is Coöperatie Leegveld. Vier boeren sloegen de handen ineen om hun gezamenlijke activiteiten zichtbaar maken. Liza legt uit: ‘Het samenvoegen van de ideeën vormt de kracht van deze samenwerking. Zo kunnen de boeren van elkaar leren en profiteren.’ Ook legt Liza verbindingen tussen boeren en ondernemers uit andere sectoren. Een van haar projecten is Baan zoekt boer. Onlangs de eerste Baan zoekt Boer bijeenkomst plaats. Een groot succes!  ‘Steeds meer boeren stoppen met hun boerderij. Tegelijkertijd is er een tekort aan goede technische vakmensen. In Techniekcentrum Brainport in Deurne brachten we boeren en techniek samen en ontstonden er nieuwe verbindingen.’

Een innovatief idee verder brengen

Het Innovatiehuis helpt ondernemers toekomstbestendig te worden en te blijven. Liza: ‘Ik wil ondernemers stimuleren om voorop te lopen, zodat we klaar zijn voor de toekomst! Vaak lopen ze al langer maar een innovatief idee rond, maar hebben ze moeite met het zetten van de volgende stap. Vanuit mijn ervaring als agrarisch coach kan ik jou helpen om inzicht te krijgen in jouw drijfveren. Zodat je keuzes maakt die écht bij je passen op basis van jouw kwaliteiten en waar jij energie van krijgt. Vanuit mijn netwerk kan ik ondernemers ook weer verbinden met andere ondernemers. Zo kom je samen verder. En al lijken innovaties soms nog toekomstmuziek, het is van groot belang dat we nu stappen zetten. Die stappen zetten we bijvoorbeeld met de projecten Veehouderij van de toekomst, de collectieve wasplaats en de materialenscan van InduSym.

Contact

Heb jij een innovatief idee voor jouw agrarische onderneming? Wil jij samen met andere ondernemers aan de slag of heb je een andere agro vraag? Neem dan contact op met Liza.

Deel dit bericht!