Samenwerken aan Brabants voedselsysteem bij Beet!

Op 7 november vond het evenement Brabant Eet (Beet) plaats in Den Bosch. Deelnemers uit het onderwijs en bedrijfsleven sloegen de handen ineen om de Brabantse voedseltransitie vorm te geven met goed opgeleide professionals. Liza Simons, projectmanager Agro, was erbij namens Innovatiehuis De Peel.

‘Het doel van de bijeenkomst was het bekrachtigen van een samenwerking tussen alle partijen’, legt Liza uit. ‘Samen gaan we werken aan een nieuw voedselsysteem waarbij gezond, eerlijk, duurzaam en lekker eten centraal staat. Eten dat goed is voor mens, dier en omgeving en dat een faire prijs en waardering oplevert voor wie dat voedsel produceert. Om dat voedselsysteem te bouwen, hebben we goed gekwalificeerde professionals nodig. Daarom is het cruciaal dat onderwijsinstellingen, het bedrijfsleven en de overheid samenwerken.’

Meer

De ‘handshake’ door de bestuurders van Kennispact MBO Brabant, HAS Hogeschool, provincie Noord-Brabant, FoodUp! Brabant en ZLTO is de kick-off van de gezamenlijke Brabantse missie naar een nieuw voedselsysteem. Hierna ging de zaal uiteen in subgroepen. Groepsleden stelden zich aan elkaar voor, leerden wie wat doet en er werden verbindingen gelegd. Liza: ’Al mijn groepsleden waren op hun eigen manier bezig met innovatie. En hoewel zij allemaal de behoefte hebben om meer samen te werken, van elkaar te leren en die verbinding te maken, waren er toch nog wat hobbels op de weg. Zo gaf een docent aan het best spannend te vinden om de huidige manier van onderwijs los te laten. Tijdens onze groepsdiscussie spraken we over een nieuwe manier van leren gericht op de behoefte van de praktijk en de vraag van de leerling. Door hier samen over na te denken, werden er meteen hordes genomen’.

Doe mee en sluit je aan!

Als vervolg organiseert Foodup! een bijeenkomst met ondernemers uit de praktijk en halen zij informatie op bij de overheid. Wil jij ook meepraten over het voedselsysteem van morgen en welke kennis hiervoor nodig is?  Neem contact op met Foodup Brabant en sluit je!

Deel dit bericht!