STAP-budget: Maximaal duizend euro subsidie voor bij- of omscholing

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging. Sommige banen verdwijnen, terwijl andere banen juist ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan de toegenomen behoefte aan zorg- en onderwijspersoneel, of werknemers met kennis van digitale technologie. Vanaf 1 maart 2022 is er een nieuwe subsidie voor de (bij)scholing van jouw personeel: de Subsidie Stimulans Arbeidsmarkt Positie (STAP).

Dankzij bijscholing wordt een werknemer deskundiger en vergroot hij de kans dat hij zijn baan behoudt. Tegelijkertijd zal hij makkelijker nieuw werk kunnen vinden als er nood aan de man is. Een ander voorbeeld zijn personen met een zwaar beroep. Hoe kunnen ze in goede gezondheid de AOW-leeftijd bereiken? Omscholing met een STAP-budget kan in zo’n geval helpen om op latere leeftijd een baan te vinden om precies dat te bereiken.

STAP: Stimulering Arbeidsmarkt Positie

Met de STAP- regeling wil de overheid investeren in de ontwikkeling van mensen tijdens hun loopbaan. Hiermee wordt hun positie op de arbeidsmarkt versterkt. Het budget van maximaal € 1.000 per werknemer per jaar is bedoeld voor studie, bijscholing of omscholing. In principe komen alle Nederlanders tussen de 18 en 65 jaar in aanmerking voor een STAP-subsidie, dus ook ondernemers en personeel. STAP gaat de oude regeling voor de fiscale aftrek van scholingskosten vervangen.

Een STAP-budget aanvragen

Vanaf 1 maart 2022 kan een STAP-budget aangevraagd worden via het STAP-portaal van het UWV. Het is belangrijk dat je dit zo snel mogelijk doet. Voor de STAP-subsidie geldt het oer-Hollandse principe ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’ en ‘op is op’. Meer informatie en alle voorwaarden vind je op de MKB servicedesk website.

Deel dit bericht!