Stem op chef-kok Manfred Albrecht en zijn vegan ravioli gerecht gemaakt met lupine uit de Peel

Chef-kok Manfred Albrecht uit Eindhoven is één van de 14 genomineerde chefs van de Vegan Masters wedstrijd. Hij doet mee aan de kookwedstrijd met zijn recept voor een vegan ravioli met lupinevulling. Wij vroegen de plant-based foodspecialist waarom hij koos voor lupine uit de Peel als belangrijkste ingrediënt voor zijn gerecht.

Als chef-kok is Manfred altijd op zoek naar nieuwe producten waar hij een smaakvol gerecht mee kan ontwikkelen. Zo’n driekwart jaar geleden maakte hij kennis met lupine. ‘Boer Henk Kerkers leverde al groente voor mijn horecaonderneming Bij Albrecht. Hij wees me op de lupine en daagde me uit om hier een lekker gerecht van te maken.’ In de keuken ontdekte Manfred de veelzijdigheid van het boontje. ‘Lupine heeft een hele eigen smaak, die breed inzetbaar is bij verschillende gerechten. Daarnaast bestaat deze peulvrucht voor ¾ uit eiwitten en bevat het alle aminozuren die het menselijk lichaam nodig heeft.’ Dat komt goed van pas in zijn volledig plantaardige keuken mét een duurzame gedachte.

Duurzame lokale vlees- en sojaboonvervanger

Zijn pastagerecht met lupinevulling sluit ook perfect aan bij de duurzame visie van Vegan Masters. Manfred legt uit: ‘Lupine is een goede vleesvervanger en een duurzaam alternatief voor de sojaboon. Lupine komt rechtstreeks uit de Peel waardoor ik mijn footprint zo laag mogelijk houd. Daarnaast is het ook een bodemverbeteraar die goed is voor de bodemkwaliteit van onze landbouwgrond.’ De peulvrucht inspireerde Manfred niet alleen voor deze kookwedstrijd. Samen met Innovatiehuis de Peel, boer Henk en andere chef-koks werkt hij aan een project om Lupine op de (menu)kaart te zetten.

Stem Manfred naar de Vegan Masters finale!

Als chef-kok met een passie voor de duurzame plantaardige keuken wil Manfred de lupine nog bekender maken. Zijn deelname aan Vegan Masters helpt hierbij. Wil jij Manfred steunen? Stem voor 15 april op Manfreds vegan ravioli.

Wil je meer weten over de power van deze peulvrucht? Of lupine ook op jouw menukaart zetten? Bekijk de Lupine projectpagina of neem contact op met Liza Simons, projectleider Agro bij Innovatiehuis de Peel.

Deel dit bericht!