Tap verse melk bij de Leegvelder boerderij in Deurne

Vier agrarische ondernemers uit Deurne bundelden hun krachten. Als Coöperatie Leegveld zetten zij samen nieuwe initiatieven op, promoten elkaar én de Peelregio als toeristische bestemming. Bij melkveehouder Arjan Manders kunnen passanten verse melk tappen en producten kopen van de buurboeren.

De wet- en regelgeving voor ondernemers uit de landbouwsector wordt steeds strenger. Ondernemers zoeken daarom steeds vaker naar aanvullende activiteiten om hun bedrijf te versterken. Zo ook ondernemers Arjan Manders, Hans van Rijswick, Leny van den Eijnden en Rob van Helmond van Coöperatie Leegveld. ‘Wij wonen en werken in een van de mooiste gebieden van de Peelregio’, aldus Arjan Manders. ‘Onze boerderijen liggen allemaal aan het Leegveld in Deurne. Voor onze deur loopt de Mariapeel fietsroute. Door onze producten te verkopen op deze mooie plek, laten we mensen niet alleen kennis maken met onze pure boerderijproducten maar ook met de omgeving.’ Om de ideeën voor een drive-in winkel te concretiseren, schakelden ze de hulp van Innovatiehuis de Peel in.

Drive-in melktap

Eén van de ideeën was een drive-in winkel met verse melktap. Hier kunnen wandelaars, fietsers of andere voorbijgangers zelf rauwe melk tappen. ‘Sinds de coronamaatregelen, gaan Nederlanders vaker op pad in eigen land. Een bezoek aan de melktap is dan een mooie stop. Om verspreiding van het virus te voorkomen, ontsmetten wij de drukknoppen van de tap extra vaak.’ Naast melk verkoopt Arjan ook pannenkoekenmeel, eieren, gedroogde worst van buurman ‘Natuurpoort de Peel’ en honing van de bijenvolken van buurman Hans.

Ook een goed idee?

Ben jij boer en heb jij een goed idee om jouw onderneming uit te breiden, maar kun je nog wat hulp gebruiken bij het zetten van de eerste stap? Neem dan contact op met Liza Simons, projectmanager Agro.

Deel dit bericht!