Veel belangstelling voor bedrijfsbezoek Insectenkweek EAT THIS! voor agrarisch ondernemers in de Peel

Op 6 april was het Innovatiehuis de Peel te gast bij de Insectenkwekerij van Michiel van Grinsven in Venhorst in het kader van EAT THIS!
Michiel schakelt zijn bedrijf om van een nertsenhouderij naar een insectenkwekerij. Op dit moment heeft hij een proefopstelling waar Mark v.d. Ven hem als voormalig insectenkweker bij ondersteunt.

Nadat Theo Martens, wethouder in Asten, iedereen welkom had geheten tijdens het eerste werkbezoek van EAT THIS! De Peel, gaf Marian Peters van New Generation Nutrition (NGN) de 35 aanwezigen een trendcollege Insectenkweek. Ze nam de aanwezige boeren uit de Peel, studenten van de HAS en andere geïnteresseerde inwoners in de Peel mee over hoe de insectenmarkt in elkaar zit, hoe het met wetgeving en veiligheid is gesteld en hoe de insectenbiologie en- kweek in elkaar zit. Daarna gaf Mark v.d. Ven op een praktische manier uitleg over wat er komt kijken bij het opzetten van een insectenkwekerij en wat de kosten en opbrengsten zijn. Aansluitend kon de kwekerij worden bezocht. Tot slot konden boeren zich aanmelden voor een cursus bij de HAS als zij na het Trendcollege een verdiepingsslag willen maken.

Tijdens de uitleg had de gastheer ervoor gezorgd dat de aanwezigen kennis konden maken van hapjes met meelwormen. Zo had een bevriende plaatselijke bakker meelwormen verwerkt in overheerlijke ambachtelijke muesli. Ook kon er worden geproefd van pizza met meelwormen en werden er ter plaatse ‘hamburgers’ van meelwormen gebakken door studenten van de HAS, de toekomstige ‘Boekelse burger’. Het was een geslaagde, leerzame, maar ook lekkere ochtend in Venhorst.

Degene die het bedrijfsbezoek heeft gemist of toch nog meer info wil hebben over insectenkweek kan terecht bij ngn.co.nl

Deel dit bericht!