Veilig samenzijn in Tiny restaurant van Stichting Miep

Oorspronkelijk zou het Tiny restaurant van Stichting Miep kinderen leren waar voedsel vandaan komt. Door het coronavirus gingen de scholen dicht en was dit niet meer mogelijk. Met hulp van Innovatiehuis de Peel, fondsen en lokale ondernemers uit Laarbeek werd het Tiny restaurant omgebouwd tot een veilige ontmoetingsplek voor kwetsbare mensen. Krista Werker van Stichting Miep vertelt trots over de nieuwe functie van het Tiny restaurant.

‘Het Tiny restaurant was net klaar’, vertelt Krista. ‘Vanaf april zouden we kinderen spelenderwijs kennis laten maken met voedsel. Door op het schoolplein in het Tiny restaurant te koken met producten van de boer, laten we zien waar voeding vandaan komt.’ Het Coronavirus gooide roet in het eten. ‘Bij Hart van Nederland zag ik een tuinhuisje dat werd omgebouwd tot ontmoetingsplek. Als we dit op een veilige manier kunnen doen, dan wilde ik ons Tiny restaurant inzetten om kwetsbare mensen samen te brengen.’

Binnen 1 week verbouwd

‘Eerst zijn we gaan inventariseren of er behoefte was aan een ontmoetingsplek’, vervolgt Krista. ‘Zorgboog en Stichting Oro gaven aan dat zij graag een veilige en huiselijke plek wilden waar hun cliënten en hun families elkaar weer konden zien. Vervolgens hebben wij onze fondsen en gemeente Laarbeek benadert voor financiële ondersteuning.’ Innovatiehuis de Peel hielp Stichting Miep met het benaderen van lokale ondernemers uit Laarbeek. Binnen een week werd het Tiny restaurant in twee ruimtes gesplitst en verbouwd tot ontmoetingsruimte.

Groot succes

Sinds 9 mei is het Tiny restaurant geopend als ontmoetingsplek. In een paar dagen tijd, hebben al 42 mensen elkaar op een veilige manier kunnen zien. Krista: ‘Dit is nu al een fantastisch resultaat. Ik wil iedereen bedanken die ons geholpen heeft. Wij hebben zoveel steun gekregen. Van boer Toon Bouw die het Tiny restaurant verplaatst tussen de zorglocaties, tot de timmerman van Bouwbedrijf van de Heuvel die de aparte ingangen maakte. Zonder al deze mensen die ons vaak belangeloos hielpen, hadden wij deze ontmoetingsplek niet zo veilig en snel kunnen realiseren.’

Zolang de coronacrisis aanhoudt, blijft het Tiny restaurant pendelen tussen verschillende woonunits. Zorginstellingen en bedrijven die de unit willen gebruiken, nu of in de toekomst, kunnen contact opnemen met Stichting Miep.

Dit project is tot stand gekomen met steun van: Stichting ORO, Bouwbedrijf van de Heuvel,  Ton Design, Winny Hoffmann, Ja! reclame, Chabani, Femke Ketelaars, De Biezen, Intratuin, Het Goed, Alu Workx, Toon Bouw, Marcel Berkvens, Straatman Amusement,  Kunstenares Marysol,  Kunstenaar Zeus Hoenderop, Rotaryclub Gemert/Laarbeek, Dela Fonds, het Oranje Fonds en Sluyterman van Loo.

Deel dit bericht!