Volop inspiratie op bijeenkomst Eat This!

Tijdens de eerste editie van Eat This! bruiste het van de positieve energie en inspirerende verhalen. De kernboodschap aan alle aanwezige boeren is dat de tijd rijp is voor nieuwe ideeën en concepten. Voor iedere boer zijn er kansen. Zoek datgene wat bij jou past, waar je energie van krijgt en begin gewoon. Neem de tijd om je initiatief te ontwikkelen en te laten groeien.

Een grote opkomst van belangstellende boeren uit de Peel is afgekomen op de inspiratiebijeenkomst Eat This! bij Natuurpoort de Peel. Een middag om boeren te inspireren na te denken over de toekomst. Welke mogelijkheden zijn er en hoe pak je het aan als je een goed idee hebt? De kenboodschap van de middag is vooral dat je op zoek moet gaan naar datgene wat bij je past en dat je vooral moet Doen. Begin klein en neem de tijd je idee te ontwikkelen. Probeer je plannen op te hangen aan meerdere haakjes, wat de kans op slagen vergroot. En zoek medestanders en heb vertrouwen in je eigen ideeën.

Harry Smit van Rabobank trapte de bijeenkomst af met een inspirerend verhaal over trends en conceptontwikkeling. Vervolgens gingen zes vernieuwende ondernemers in duo’s met elkaar in gesprek. Als eerste spraken Ad Kemps van Volwaard en Hans Verhoeven van Keten Duurzaam Varkensvlees met elkaar over het ontwikkelen van een nieuw concept in moeilijk tijden. Daarna spraken Mark van de Ven (insectenkweker) en Ben Bruurs (De Elshorst) over het starten van een bedrijf in een nichemarkt. Het laatste gesprek tussen Olivier Wegloop van Kipster en Kees Aarts van Protix ging in op het opzetten van vernieuwende en innovatieve concepten.

Na het centrale gedeelte konden belangstellenden informeel doorpraten met de deelnemers van de duogesprekken. Vooral Olivier Wegloop, Ben Bruurs en Mark van de Ven konden rekenen op grote belangstelling. Er werd uitgebreid te tijd genomen om nader kennis te maken en ideeën uit te wisselen.

Onder het genot van een drankje en lokale hapjes was er voldoende ruimte om te netwerken. Er werd tot ruim na de geplande eindtijd doorgepraat. Diverse partijen als Innovatiehuis de Peel, Food-from-Food, Rabobank en FoodUp! Brabant waren aanwezig om boeren op weg te helpen bij het nemen van de eerste stap naar een nieuw verdienmodel. Hopelijk betekent Eat This! voor de boeren in de Peel het startpunt van een mooie toekomst.

Een vervolg op deze eerste inspiratiebijeenkomst gaat er zeker komen. Het bruist van de positieve energie. Dit moet vastgehouden en uitgebouwd worden. Inmiddels zijn er plannen voor een volgende bijeenkomst.

Neem voor vragen contact op met Jori Meulendijks

Deel dit bericht!