Waterstof: we horen er steeds vaker over. Maar wat is het nu eigenlijk en welke kansen biedt het voor ondernemers?

Waterstof wordt gezien als een energiedrager die ons in de toekomst van duurzame energie kan voorzien. In de transport en automotive sector wordt er al met waterstof gepionierd als vervanging van benzine of diesel in auto’s, vrachtwagens, bussen en zelfs vliegtuigen. Maar ook voor andere sectoren biedt waterstof kansen. Wil je weten wat de kansen van waterstof zijn voor jouw bedrijf? Neem dan vooral contact met ons op.

Bestaande waterstof initiatieven in onze Peelregio

De automotive industrie is wellicht de sector die het meest bekend is met waterstof. Op de Automotive Campus in Helmond zit al paar jaar een waterstoftankstation. En bij VDL rijden er bussen op waterstof. Waterstof kan een schone duurzame vervanger zijn voor fossiele brandstoffen waarmee we onze klimaatdoelstellingen kunnen halen. En is toepasbaar in veel meer sectoren dan enkel automotive. Bijvoorbeeld als grondstof voor chemische producten of als brandstof voor industriële processen die veel hitte nodig hebben in de staal- en papierindustrie. Voor Innovatiehuis de Peel reden genoeg om de kansen van waterstof voor de Peelregio verder te onderzoeken. Mattijs Bouwmans, student International business, doet daarom een haalbaarheidsonderzoek naar de implementatie van waterstof in de Peel. Mattijs zoekt daarom naar bedrijven die meer willen weten over de kansen die waterstof hen biedt.

Ontdek de kansen van waterstof voor jouw bedrijf

Ben jij ondernemer uit de Peel? Wil je samen met ons ontdekken wat de kansen zijn van waterstof voor jouw bedrijf en voor onze regio? Neem dan vrijblijvend contact op met Mattijs Bouwmans op 06- 42951314.

Meer weten over waterstof?

Ben je nog onbekend met waterstof en hoe deze energiedrager nu precies werkt? Bekijk dan deze video van NOS op 3 eens. Hierin wordt duidelijk uitgelegd wat waterstof nu eigenlijk is en hoe het precies werkt.

Waarom we (nog) niet op waterstof rijden

Deel dit bericht!