Ondernemers uit de Peel ontdekken online kansen tijdens Workshop Digital Marketing

Als bedrijf moet je steeds vaker online actief zijn om je doelgroep te bereiken. Maar hoe doe je dat? Om ondernemers uit de Peel te stimuleren met digital marketing aan de slag te gaan organiseert Innovatiehuis de Peel een serie workshops. De eerste vond plaats op 15 februari in het Helmond Sport stadion. We blikken terug op de goedbezochte bijeenkomst en kijken vooruit naar de volgende workshops en werksessies.

Het doel van de bijeenkomst is eenvoudig volgens Florence Bongers-Rijnders. Als digimakelaar van Innovatiehuis de Peel is zij verantwoordelijk voor het project Peel Digitaal. ‘Door het organiseren van ontdekkings- en inspiratiesessies willen wij ondernemers bewust maken van de kansen die digitalisering en digital marketing hen biedt.’ Op het programma staan gastspreker Jaap Schepers van online marketingbureau Afdeling Online uit Helmond en ondernemer Gert-Jan Vos. De ondernemer en eigenaar van PensioenVos vertelt hoe hij zijn bedrijf online positioneert om zo andere ondernemers te inspireren.

Jaap Schepers van Afdeling Online

Slimme tips om je online zichtbaarheid te vergroten

De presentatie van Jaap Schepers zit vol praktische voorbeelden. Zo vertelt hij: ‘Stel je voor, je bent trotse eigenaar van een metaalbedrijf uit Deurne. Als mensen online zoeken op ‘metaalbewerking Deurne’ wil je dat ze bij jou terecht komen. Dat geldt voor alle bedrijven en sectoren. Of je nu in de horeca, maakindustrie of dienstverlening actief bent, je wilt als eerste gevonden worden.’ Met de slimme en makkelijk toepasbare technieken van Jaap kunnen de deelnemers ervoor zorgen dat ook hun bedrijf bovenaan verschijnt in Google.

Gevonden worden met de juiste zoekwoorden

Dat was ook één van de tips die Gert-Jan Vos van Jaap kreeg, toen hij voor zichzelf begon en zich online wilde laten zien aan de buitenwereld. ‘Ik ben in 2019 voor mezelf begonnen. Gewoon hier aan de keukentafel. Samen met Jaap heb ik gekeken wat ik nodig had om mijn bedrijf te positioneren. Eén van de dingen die ik van hem geleerd heb, is goed gebruik maken van zoekwoorden. Als ondernemer denk je vaak vanuit de oplossing of dienst die je biedt. Ik ben pensioenadviseur, maar het is moeilijk om met dat zoekwoord bovenaan te komen in Google. Door in mijn websiteteksten vaak de woorden pensioenadviseur + Helmond voor te laten komen, kom ik nu wel bovenaan in Google. Dat zijn namelijk de woorden waar mijn potentiële klanten op zoeken.’

Deel je passie en word een autoriteit

Voor veel ondernemers is digital marketing niet hun corebusiness. Dat geldt ook voor Gert-Jan Vos. ‘Tegelijkertijd realiseer ik me dat het wél heel belangrijk is om je zichtbaar te maken. Online en offline. Zeker tijdens de coronalockdown werd digital marketing steeds belangrijker toen ik niet meer naar fysieke netwerkbijeenkomsten kon.’ Om online zijn gezicht te laten zien, schrijft Gert-Jan regelmatig een blog. ‘Blogs schrijven is misschien niet mijn eerste natuur als pensioenadviseur, maar ik vind het wél heel leuk om mijn vakkennis te delen. Mijn onderneming is niet alleen mijn inkomen, maar ook mijn passie. Die deel ik graag met anderen door het schrijven van blogs. Die plaats ik vervolgens weer op mijn LinkedIn profiel. Dat is niet alleen goed voor mijn zichtbaarheid, ik word zo ook gezien als autoriteit.’

Meer leren over digital marketing? Meld je aan!

De bezoekers gaan met veel praktische tips naar huis. Deelnemers die enthousiast zijn geworden over digital marketing en ondernemers die er niet bij konden zijn, kunnen meedoen aan een gratis vervolgtraject van vier werksessies. Hierin worden diverse onderwerpen behandeld zoals zoekmachine optimalisatie, websites, social media en e-mailmarketing. Ondernemers die zich liever eerst aansluiten bij de introductiebijeenkomst, kunnen zich aanmelden voor de volgende digital marketing workshop op 16 maart in Someren.

 

Deel dit bericht!