Label Product uit Het Land van de Peel

product_uit_het_land_van_de_peel.png

Steeds meer consumenten hebben een voorkeur voor lokale producten. Steeds meer horecaondernemers maken de heerlijkste gerechten met producten die direct afkomstig zijn van de boer. Het gebruik van lokale producten spreekt hun gasten aan. Ook geven lokale producten een belangrijke extra dimensie aan recreatie in het buitengebied.

Samen met het Land van de Peel en ZLTO de Peel ontwikkelden we het label ‘Product uit Het Land van de Peel’. Inclusief huisstijl en campagne die ervoor zorgt dat lokale producten zichtbaar worden in het landschap en op de kaart komen bij zowel de toerist, inwoner en chef-kok.

product_uit_het_land_van_de_peel.png
Lancering label Product uit Het Land van de Peel

Lancering label 'product uit Het Land van de Peel

Op 18 september 2022 werd het label officieel gelanceerd tijdens de Agrarische Dagen in Someren.

Topchef Jermain de Rozario serveerde een kleine lokale versnapering aan alle aanwezigen.

Doe mee!

Ben jij een agrarisch ondernemer, horecaondernemer of eigenaar van een streekwinkel? Zet samen met ons de producten uit Het Land van de Peel op de kaart!

Vul je contactgegevens in en dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Aanmelden kan tot 1 november 2022.

Onze partners

ZLTO_De_Peel_logo_CMYK
Land van de Peel
Ik wil meer over dit project weten

Agrarische Dagen Someren (ADS)

De Agrarische Dagen in Someren (ADS) is de grootste agrarische beurs van Nederland. Met live demonstraties, innovaties en inspiratie op 60 hectare landbouwgrond voor agrariërs en burgers.

Dit laatste editie vond plaats op 17 en 18 september 2022. De volgende editie staat gepland voor september 2024. 

Winnaars ADS Innovatieprijs DAAR Agrotechniek en Onze Zuivel

Innovatieprijs

Veel boeren zitten vol goede ideeën. Die ook nog eens heel bruikbaar kunnen zijn voor anderen. Met de Innovatieprijs wordt de meest waardevolle ontwikkeling in de agrarische sector beloond. Dit kan een machine zijn, een product, idee of start-up. 
 
In 2022 mocht Innovatiehuis de Peel de Innovatieprijs uitreiken tijdens de agrarische dagen. De winnaar was DAAR Agrotechniek en de publieksprijs ging naar Onze Zuivel
Ik wil meer over dit project weten

Slimme nieuwe teelten in de Peel

Agroproeftuin de Peel

Boeren, proeftuinen, onderwijs, overheid en onderzoek bundelen de krachten en starten samen het innovatieve project Verbonden Peelproeftuinen voor Slimme Rotatieteelten. Boeren uit de Peel zijn welkom om aan te sluiten.

Continue reading

Lupine: plantaardige eiwitten uit de Peel

Denk je aan De Peel, dan denk je mogelijk aan weidse landschappen, gezellige bruine cafés, zachtaardige mensen en karakteristieke dorpen. De Peel verdient het om gezien te worden, en dat geldt zeker niet alleen voor het verleden ervan. Met een goede Peelmarketing zet Innovatiehuis De Peel het gebied – en haar toekomstplannen – op de kaart.

Continue reading

Baan zoekt Boer

Steeds meer boeren sluiten de staldeuren. Tegelijkertijd is er een tekort aan goede technische vakmensen. Baan zoekt boer is er voor boeren die op zoek zijn naar een fulltime baan en werkgevers in de techniek die op zoek zijn naar personeel. 

Werving- en selectiebureau Filias richt zich op het matchen van oud-boeren en potentiële werkgevers. Techniekcentrum Brainport en ROC Ter Aa verzorgen passende opleidingen. 

0
Boeren zoeken een baan​
0
Banen zoeken een boer​
Bezoekers van Baan zoekt Boer krijgen uitleg over een freesmachine van Hermie. © DCI media

Ben je boer en op zoek naar een baan?

Vier keer per jaar organiseren we een Baan zoekt Boer bijeenkomst. Hier kun je als boer terecht met al je vragen. Je ontmoet andere boeren, potentiële werkgevers uit de Peel en opleiders die jou kunnen (om)scholen naar een nieuwe baan in de techniek. 

 

Video: Boer Tonnie werkt nu in hightechindustrie

Varkensboer Tonnie van den Eijnden verkocht na 30 jaar boeren zijn bedrijven en werkt nu in de hightechindustrie.

“Voor het eerst had ik écht meer tijd voor mijn gezin. Ik ben eigenlijk te lang in de veehouderij gebleven, omdat het vertrouwd was.”

Bekijk de video waarin Tonnie vertelt dat er leven is na de veehouderij.

© DCI media

Werkgever en op zoek naar technisch personeel?

Veel technische bedrijven komen vakmensen te kort en staan in de rij voor boeren die een carrièreswitch overwegen. Een voorbeeld van een werkgever die specifiek op zoek is naar ex-boeren is Hendrikx Daksystemen. Baan zoekt boer brengt werkgevers en boeren samen. 

Bent u werkgever en wilt u meer weten over Baan zoekt boer? Neem dan contact op met Sara Brouwers van Filias. 

Projectdetails

Projectmanager: Marieke van Beers

Partners:

Met ondersteuning van: Innovatiehuis de Peel

Interesse of vragen?
Ben je boer en wil je je oriënteren op ander werk in de techniek? Neem dan contact op met Marieke van Beers.

Ook aansluiten bij dit project? Laat het ons weten!

4XP: People x Planet x Profit in de Peel

Als ondernemer wil je jouw maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. En ook slimmer omgaan met reststromen en hoge grondstofkosten voorkomen. Maar waar kun je nu de meeste energiekosten besparen?  En hoe zorg je ervoor dat je aan nieuwe wet- en regelgeving voldoet? Het is soms lastig om door de bomen het bos te zien. We helpen je op weg met het 4xP programma!

Dit programma is opgesteld in samenwerking met 4xP (People X Planet X Profit in de Peel). Een initiatief ontstaan vanuit Ondernemersclub VIER uit Laarbeek.

Gewoon, omdat MVO er toe doet!

In de 4xP workshops inspireren wij ondernemers om op een natuurlijke wijze MVO te integreren in de bedrijfsvoering. Dat hoeft niet duur te zijn en kost ook geen extra tijd. Met inspiratie en goede zin samen met jouw medewerkers iets extra’s doen, zonder dat het veel moeite. Dat is MVO in de praktijk. Gewoon, omdat het kan. Gewoon, omdat het er toe doet!

 

 

 

Het programma

  • Van ieder deelnemend bedrijf voeren we een duurzaamheidscan uit. Deze laat zien waar de kansen liggen voor jouw bedrijf.

  • Met een groep ondernemers uit de Peel volg je diverse workshops zoals: 

    • Verdieping op afval, je eerste winst

    • MVO als magneet voor het werven van medewerkers 

  • Tijdens het hele traject word je persoonlijk gecoacht door de experts van 4xP en Innovatiehuis de Peel.

Deze ondernemers gingen je voor

In 2019 en 2020 startten de eerste groepen ondernemers met 4xP. De deelnemers kregen door een quickscan inzicht in hun MVO-prestaties en werden gecoacht om zaken echt te gaan implementeren. Hieronder lees je welke veranderingen zij doorvoerden in hun bedrijf en wat het hen opleverde.

Dit vonden ze ervan

‘Ik ben me er nu van bewust dat MVO vaak hand in hand gaat met financieel voordeel.’

‘Bij iedere workshop komt een ander thema aan bod, je merkt dat je de ene keer wat meer raakvlakken hebt dan de andere keer. Maar omdat je met een kleine club vooruitstrevende ondernemers aan tafel zit, leer je iedere keer weer veel’.

‘Het helpt om met andere ondernemers het gesprek aan te gaan. Door informatie uit te wisselen kom je verder. Daarnaast is het leuk om bij elkaar achter de schermen te kijken, daar leer je ook enorm veel van’.

‘Het is interessant om te horen en zien hoe anderen zaken aanpakken. Door bij elkaar in de keuken te kijken, raak je meer bewust van wat allemaal kan. Dat je werkzaam bent in een andere sector is hierin geen belemmering, je leert er altijd van’.

Zij deden de duurzaamheidsscan

Bots Bouwgroep

Deurne

TopScore Bedrijfskleding 

Gemert

Kanters Special Products 

Lieshout

Interesse in 4xP? Meld je aan!

Naam(Vereist)

Projectdetails

Partners:

Met ondersteuning van: Innovatiehuis de Peel

Interesse of vragen?
Het traject start bij 8 deelnemers. De kosten bedragen €500,-.per deelnemer. Wil jij op de hoogte gehouden worden van 4XP? Meld je dan hier aan. 

Ik wil meer over dit project weten