Slimme nieuwe teelten in de Peel

Boeren, proeftuinen, onderwijs, overheid en onderzoek bundelen de krachten en starten samen het innovatieve project Verbonden Peelproeftuinen voor Slimme Rotatieteelten. Boeren uit de Peel zijn welkom om aan te sluiten.

Continue reading

Lupine: plantaardige eiwitten uit de Peel

Denk je aan De Peel, dan denk je mogelijk aan weidse landschappen, gezellige bruine cafés, zachtaardige mensen en karakteristieke dorpen. De Peel verdient het om gezien te worden, en dat geldt zeker niet alleen voor het verleden ervan. Met een goede Peelmarketing zet Innovatiehuis De Peel het gebied – en haar toekomstplannen – op de kaart.

Continue reading

Baan zoekt Boer

Steeds meer boeren sluiten de staldeuren. Tegelijkertijd is er een tekort aan goede technische vakmensen. Baan zoekt boer is er voor boeren die op zoek zijn naar een fulltime baan en werkgevers in de techniek die op zoek zijn naar personeel. 

Werving- en selectiebureau Filias richt zich op het matchen van oud-boeren en potentiële werkgevers. Techniekcentrum Brainport en ROC Ter Aa verzorgen passende opleidingen. 

0
Boeren zoeken een baan​
0
Banen zoeken een boer​
Bezoekers van Baan zoekt Boer krijgen uitleg over een freesmachine van Hermie. © DCI media

Ben je boer en op zoek naar een baan?

Vier keer per jaar organiseren we een Baan zoekt Boer bijeenkomst. Hier kun je als boer terecht met al je vragen. Je ontmoet andere boeren, potentiële werkgevers uit de Peel en opleiders die jou kunnen (om)scholen naar een nieuwe baan in de techniek. 

 

Werkgever en op zoek naar technisch personeel?

Veel technische bedrijven komen vakmensen te kort en staan in de rij voor boeren die een carrièreswitch overwegen. Een voorbeeld van een werkgever die specifiek op zoek is naar ex-boeren is Hendrikx Daksystemen. Baan zoekt boer brengt werkgevers en boeren samen. 

Bent u werkgever en wilt u meer weten over Baan zoekt boer? Neem dan contact op met Sara Brouwers van Filias. 

© DCI media

Projectdetails

Projectmanager: Liza Simons

Partners:

Met ondersteuning van: Innovatiehuis de Peel

Interesse of vragen?
Ben je boer en wil je je oriënteren op ander werk in de techniek? Neem dan contact op met Liza Simons.

Ook aansluiten bij dit project? Laat het ons weten!