Fieldlab 4.0 De Peel

Een Fieldlab is een experimentele praktijkomgeving, waarin bedrijven en kennisinstellingen doelgericht smart industry oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren en mensen deze oplossingen leren toepassen. Een Fieldlab versterkt bovendien verbindingen met onderzoek, onderwijs en beleid op specifieke smart industry thema’s.

Elf bedrijven uit de Peel werken samen in deze proefomgeving aan hightech innovaties om hun bedrijf naar het volgende niveau te tillen. In het lab – ingericht bij AAE in Helmond – draait het om data en wat die gegevens je kunnen vertellen over de toekomst. Door samen deze uitdagingen aan te gaan, bundelen we onze krachten en maken we onze bedrijven toekomstproof. De kosten voor het laboratorium delen de deelnemende bedrijven.

Het Fieldlab De Peel is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het MRE Stimuleringsfonds.

Samen innoveren

Michel Weeda sprak met Frank Mulders, CEO van AAE, en Peter de Witte van Innovatiehuis De Peel over Smart Industry fieldlab De Peel. 

In de video vertellen zij over over het uitstaan, de uitdingen waar de regio voor staat en hoe het fieldlab bedrijven helpt innoveren door samen te experimenteren met nieuwe technologieën. 

Projectdetails

Projectmanager: Peter de Witte

Partners: AAE Groep

Met ondersteuning van: Innovatiehuis de Peel

Interesse of vragen?
Wil je met het Fieldlab of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Peter de Witte

Het Fieldlab De Peel is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het MRE Stimuleringsfonds.

Ook aansluiten bij dit project? Laat het ons weten!