slider1

4XP – Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de Peel

Als ondernemer wil je jouw maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Maar hoe doe je dat en waar begin je? VIER Ondernemersclub Laarbeek begeleidt ondernemers bij het zetten van de eerste stappen met de 4xP pilot en de ‘4xP in a day’ workshop.  

In 2017 vond de ‘Dragens Den Duurzaam Laarbeek’ plaats. VIER Ondernemersclub Laarbeek presenteerde een voorstel om ondernemers te stimuleren maatschappelijk verantwoorder te ondernemen (MVO). Om dit idee te realiseren en breder in te zetten voor de hele Peel regio, ging VIER de samenwerking aan met Innovatiehuis de Peel. Uit het netwerk van het Innovatiehuis is een pilotgroep ondernemers samengesteld die een half jaar lang vakkundig begeleid wordt. De pilotresultaten worden verwerkt tot een blauwdruk voor ondernemers die aan de slag willen met MVO.

4xP pilot

In oktober startte de 4xP pilot. Een groep ondernemers houdt zich een half jaar lang bezig met verschillende MVO-thema’s. Zij krijgen toegang tot een tool van MVO Nederland dat inzicht geeft waar de ondernemers staan op het gebied van MVO. Om vervolgens concrete stappen te zetten, krijgen alle deelnemers begeleiding en coaching. De voorgestelde MVO werkwijze wordt een half jaar in praktijk getest.

Ontwikkelen van een blauwdruk methode

Doel van de pilot is het ontwikkelen van een blauwdruk methode die breder ingezet kan worden voor het ondersteunen van vernieuwing in de Peel. De bevindingen van de pilot ondernemers zijn een stimulans voor ondernemers in de regio. Door het delen van hun ervaringen, moedigen zij andere ondernemers aan om stappen te zetten in MVO.

4xP in a day workshop

De pilot is inmiddels van start gegaan. Voor ondernemers die ook aan de slag willen met MVO, organiseert VIER de 4xP in a day’ workshop op 25 januari.  Een dag vol informatie, workshops en interactie gericht op verschillende thema’s rondom MVO. Lees hier meer over de bijeenkomst en meld je aan!

Meer informatie

Wil je meer weten over maatschappelijk verantwoord ondernemen of 4xP? Neem dan contact op met Rosalie Sprengers.

Related Projects
Aanmelden nieuwsbrief