Skip to content

4XP: People x Planet x Profit in de Peel

Als ondernemer wil je jouw maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. En ook slimmer omgaan met reststromen en hoge grondstofkosten voorkomen. Maar waar kun je nu de meeste energiekosten besparen?  En hoe zorg je ervoor dat je aan nieuwe wet- en regelgeving voldoet? Het is soms lastig om door de bomen het bos te zien. We helpen je op weg met het 4xP programma!

Dit programma is opgesteld in samenwerking met 4xP (People X Planet X Profit in de Peel). Een initiatief ontstaan vanuit Ondernemersclub VIER uit Laarbeek.

Gewoon, omdat MVO er toe doet!

In de 4xP workshops inspireren wij ondernemers om op een natuurlijke wijze MVO te integreren in de bedrijfsvoering. Dat hoeft niet duur te zijn en kost ook geen extra tijd. Met inspiratie en goede zin samen met jouw medewerkers iets extra’s doen, zonder dat het veel moeite. Dat is MVO in de praktijk. Gewoon, omdat het kan. Gewoon, omdat het er toe doet!

 

 

 

Het programma

  • Van ieder deelnemend bedrijf voeren we een duurzaamheidscan uit. Deze laat zien waar de kansen liggen voor jouw bedrijf.

  • Met een groep ondernemers uit de Peel volg je diverse workshops zoals: 

    • Verdieping op afval, je eerste winst

    • MVO als magneet voor het werven van medewerkers 

  • Tijdens het hele traject word je persoonlijk gecoacht door de experts van 4xP en Innovatiehuis de Peel.

Deze ondernemers gingen je voor

In 2019 en 2020 startten de eerste groepen ondernemers met 4xP. De deelnemers kregen door een quickscan inzicht in hun MVO-prestaties en werden gecoacht om zaken echt te gaan implementeren. Hieronder lees je welke veranderingen zij doorvoerden in hun bedrijf en wat het hen opleverde.

Dit vonden ze ervan

‘Ik ben me er nu van bewust dat MVO vaak hand in hand gaat met financieel voordeel.’

‘Bij iedere workshop komt een ander thema aan bod, je merkt dat je de ene keer wat meer raakvlakken hebt dan de andere keer. Maar omdat je met een kleine club vooruitstrevende ondernemers aan tafel zit, leer je iedere keer weer veel’.

‘Het helpt om met andere ondernemers het gesprek aan te gaan. Door informatie uit te wisselen kom je verder. Daarnaast is het leuk om bij elkaar achter de schermen te kijken, daar leer je ook enorm veel van’.

‘Het is interessant om te horen en zien hoe anderen zaken aanpakken. Door bij elkaar in de keuken te kijken, raak je meer bewust van wat allemaal kan. Dat je werkzaam bent in een andere sector is hierin geen belemmering, je leert er altijd van’.

Zij deden de duurzaamheidsscan

Bots Bouwgroep

Deurne

TopScore Bedrijfskleding 

Gemert

Kanters Special Products 

Lieshout

Interesse in 4xP? Meld je aan!

Naam(Vereist)

Projectdetails

Partners:

Met ondersteuning van: Innovatiehuis de Peel

Interesse of vragen?
Het traject start bij 8 deelnemers. De kosten bedragen €500,-.per deelnemer. Wil jij op de hoogte gehouden worden van 4XP? Meld je dan hier aan. 

Ik wil meer over dit project weten

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.