Skip to content

4XP: People x Planet x Profit in de Peel

Als ondernemer wil je jouw maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Maar hoe doe je dat en waar begin je? Innovatiehuis de Peel en VIER Ondernemersclub Laarbeek begeleiden ondernemers bij het zetten van de eerste stappen.

In 2017 vond de ‘Dragens Den Duurzaam Laarbeek’ plaats. VIER Ondernemersclub Laarbeek presenteerde een voorstel om ondernemers te stimuleren maatschappelijk verantwoorder te ondernemen (MVO). Om dit idee te realiseren en breder in te zetten voor de hele Peel regio, ging VIER de samenwerking aan met Innovatiehuis de Peel. 

4xP pilot

In oktober 2019 startte de 4xP pilot. Een groep ondernemers hield  zich een half jaar lang bezig met verschillende MVO-thema’s. Zij kregen toegang tot een tool van MVO Nederland dat inzicht geeft waar de ondernemers staan op het gebied van MVO. Om vervolgens concrete stappen te zetten, werden alle deelnemers begeleid en gecoacht. De voorgestelde MVO werkwijze werd een half jaar in praktijk getest.

Ontwikkelen van een blauwdruk methode

Doel van de pilot is het ontwikkelen van een blauwdruk methode die breder ingezet kan worden voor het ondersteunen van vernieuwing in de Peel. De bevindingen van de pilot ondernemers zijn een stimulans voor ondernemers in de regio. Door het delen van hun ervaringen, moedigen zij andere ondernemers aan om stappen te zetten in MVO.

Ik wil meer over dit project weten

Projectdetails

Partners:

  • VIER Ondernemersclub Laarbeek

Met ondersteuning van: Innovatiehuis de Peel

Interesse of vragen?
Binnenkort start er een nieuwe groep ondernemers met 4xP. Wil jij hier aan meedoen? Neem dan contact op met Liza Simons.

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.