Skip to content

COTEMACO

Het productieproces in voedingsbedrijven telt vaak nog een aanzienlijk aantal manuele operaties die veel mankracht vragen. Robotautomatisering biedt voor deze sector vele mogelijkheden, met name collaboratieve robots of flexibele automatisering. Dit biedt potentieel voor robotica-industrie. Food Tech Brainport, samen met partner High Tech NL zijn partners in het nieuwe Europese project COTEMACO. Doel van het project is een effici├źntere samenwerking tussen mens en machine om voedselverwerking tot stand te brengen. Het project richt zich op MKB-bedrijven uit de voedselverwerkende industrie en de integratoren/technologieaanbieders binnen de wereld van flexibele automatisering en collaboratieve robotica.

Binnen het project worden de toepassingsmogelijkheden van collaboratieve robots gedemonstreerd en worden drempels verlaagd voor de implementatie in de voedingssector. Zo kunnen mkb-ondernemers in de voedingssector ondersteuning krijgen bij de implementatie van collaboratieve robots en flexibele automatisering. Maar ook integratoren kunnen ondersteuning krijgen om hun collaboratieve robots door te ontwikkelen speciaal op de voedingssector. Benieuwd of dit mogelijkheden biedt voor u als ondernemer?

Neem dan contact op met John de Groot, projectmanager COTEMACO via mail john@foodtechbrainport.nl of via mobiel 06-53585395.

Ook aansluiten bij dit project? Laat het ons weten!

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt.