Duurzame verpakkingen van Circulware

Start

Februari 2022

Projectmanager

Eva Nijeboer

Partners

Fontys Hogeschool

Participerende bedrijven

Haval

Van wegwerkservices naar circulair servies

Jaarlijks produceerde Haval uit Gemert zo’n 5 miljard verpakkingen voor de foodindustrie. Eigenaar Erwin van Limpt wist dat er een strenge wet voor wegwerpverpakkingen aankwam die 60% van zijn verpakkingen zou verbieden. Om zijn bedrijf klaar te maken voor de toekomst ontwikkelde hij Circulware. Een circulair kunststof alternatief voor wegwerpserviesgoed. Dankzij het Innovatiehuis kreeg Cirulware een subsidie waarmee het merk een vliegende start maakt.

Fontys-onderzoek draait om gemak, geld en goed doen!

Circulare wil eenmalige voedselverpakkingen vervangen door circulaire alternatieven. Maar hoe maak je zo’n duurzame transitie? Niet alleen als bedrijf, maar vooral: hoe verander je het gedrag van consumenten? Dat is de uitdaging die een wisselend team van multidisciplinaire studenten bestuderen in het Fontys Living Lab – CoLLidE, Circulaire Transitie. 

Jouw ideeën samen groot maken?

Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze deur staat altijd open voor nieuwe ideeën.

Gerelateerd nieuws

Kwaliteit boven kwantiteit en dichtbij de natuur. Dat is niet alleen de slogan van Landgoed Kraneven, het is ook de...
9 april 2024
Haval uit Gemert wil eenmalige voedselverpakkingen vervangen door circulaire alternatieven. Maar hoe maak je zo’n duurzame transitie? Niet alleen als...
6 maart 2024
De Peel maakt het! Het is de titel van de economische agenda van de Peelregio en de ambitie van Roël...
7 november 2023
Op donderdagmiddag 11 mei vindt het tweede Peel Positief congres plaats in Theater de Ruchte in Someren. Wat je kunt...
5 april 2023
De Metropoolregio Eindhoven heeft een bijdrage van € 50.000 toegekend voor het project ‘LuPeel van Grond tot Mond’ van de...
23 februari 2023
Tot een aantal jaar geleden kocht sterrenchef Jermain de Rozario gedachteloos zijn boodschappen in de supermarkt. Toen ging hij zichzelf...
19 oktober 2022
Als derde generatie boerin weet Mariëlle van Lieshout alles van paddenstoelen. Ze ontwikkelde zelfs haar eigen zwamburger en zwamworstenbroodje. Een...
5 oktober 2022
Het Tiny Restaurant van Stichting Miep is genomineerd voor de K2Prijs. In een mobiel tiny restaurant zijn kinderen de baas...
5 oktober 2022
In 2020 zocht laborant Harm van Dijk een nieuwe uitdaging. Bij voorkeur als ondernemer in de agrosector waarin hij in...
28 juli 2022