exo-4

KANSEN MET EEN EXOSKELET

Innovatiehuis de Peel merkt dat veel ondernemers nog niet bekend zijn met de mogelijkheden voor het MKB als het gaat om exoskeletten. Vaak zijn zij nog niet bekend met het concept ‘exoskelet’ of zijn zij ervan overtuigd dat exoskeletten enkel interessant zijn voor gehandicapte medewerkers. Daarnaast zijn er ondernemers die wel degelijk geïnteresseerd zijn, maar niet goed weten of zij hun specifieke vraagstuk kunnen invullen met een exoskelet. 

Om deze reden hebben wij op 29 augustus 2018 een KickOff georganiseerd voor de doelgroep om hen te inspireren en op weg te helpen als het gaat om exoskeletten in bedrijfsprocessen. Deze middag waren we te gast bij een bedrijf in de regio, namelijk Sunrise Medical in Helmond. We presenteerden/demonstreerden verschillende exoskeletten live. Door het harnas zelf te proberen, konden de ondernemers zich laten inspireren over mogelijke meerwaarde en toepassingsmogelijkheden voor hun vraagstuk. Daarnaast lieten wij ondernemers uit de regio aan het woord die met exoskeletten aan het testen zijn, danwel deze reeds hebben geïmplementeerd in hun bedrijfsprocessen. Zij hebben hun ervaringen gedeeld als het gaat om het maken van de keuze, het implementatieproces en de meerwaarde van een exoskelet. Tot slot was er een netwerkgelegenheid, zodat de verschillende ondernemers met elkaar konden sparren over ieders vraagstukken. Zo konden zij ook elkaar inspireren en contacten leggen om elkaar gedurende de implementatie te ondersteunen.

Op 23 januari hebben we een nieuwe demonstratie gepland bij Arte di Granito van 13.30 tot 17.00u, Maisdijk 4 in Helmond. U kunt zich hier aanmelden voor de volgende bijeenkomst op 23 januari 2019.

Hebt u interesse of vragen, neem dan contact op met Daniël de Klein.

Related Projects
Aanmelden nieuwsbrief